Recent Comments

Görsel vaaz veriyoruz


​3 yıldır Naht sanatı yapan Ahmet Civelek, sergilediği eserlerle Allah'ın ayetlerini vatandaşlara ulaştırdığını söyleyerek, "Camiye gidip bu sanatı göremeyenlere Allah'ın ayetlerini ulaştırıyoruz. Bir nevi görsel vaaz veriyoruz" dedi.

Bozkır'da imamlık yapan Ahmet Civelek, Naht sanatının önemine değindi. 3 yıldır Naht sanatıyla uğraştığını belirten Civelek, yok olmaya yüz tutmuş olan bir sanatı yaşatmaya çalıştığını söyledi. Naht sanatı yoluyla Allah'ın ayetlerini insanlara ulaştırmayı amaç edindiğini dile getiren Civelek, "Bu sanat sayesinde insanların camide ulaşamadığı, göremediği ayetleri evlerinde bulundurmalarını sağlıyoruz. Bir nevi Naht sanatıyla insanlara görsel vaaz veriyoruz.

Düzenlediğimiz sergiyle Camiler Haftası nedeniyle insanlara alışverişe ara ver camiye gel mesajı vermek istedik. Konyalı vatandaşlardan yoğun ilgi gördük. Yok olmaya yüz tutmuş olan ve atalarımızdan miras kalan bu sanata sahip çıktıklarını anladık" dedi. Naht sanatının ruhu dinlendirdiğini ifade eden Civelek, "Naht, insana huzur veren bir sanattır. Ruhu sıkılan, kendini iyi hissetmeyen insanlar bu sanatla uğraşırsa içi huzurla dolar. Sergimizi ziyaret eden vatandaşlar bize dua edip gidiyor" diye konuştu.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.