Recent Comments

Güven; “Su adaletsizliği ortadan kalkmalı”


​Harmanpınar'ın eski Belediye Başkanlarından Osman Güven; Yıllardır Harmanpınar Mahallesinde su sıkıntısı yaşanmazken, Büyükşehir Yasasıyla birlikte su sıkıntısı yaşadıklarını ve su dağılımında adaletsizlik yaşandığını iddia etti.

İlçemize bağlı Harmanpınar'ın eski belediye başkanlarından Osman Güven gazetemiz Bozkır Postasına gelerek KOSKİ ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Güven yaptığı açıklamasında, yıllardır su sıkıntısı yaşamayan Harmanpınar'ın Büyükşehir Yasasından sonra KOSKİ'ye bağlanan Harmanpınar Mahallesine Kurban Bayramı esnasında nereden getirdikleri belli olmayan suları tankerlerle Harmanpınar Mahallesinin su deposuna bastıklarını, ardından hopörlerle mahallenin su şebekesinden kesinlikle su içmeyiniz diyerek ilan etmişlerdir dedi.

Başkan Osman Güven, Büyükşehir Yasasıyla birlikte susuz köy belde kalmayacağını iddia edenler tam tersine bu yasayla birlikte susuzluğun daha da had safhaya geldiğini söyledi. Ardından başkan Güven, yıllardan beri Bozkır Köylerine Grup İçme Suyu Birliği olan Sarıot Yaylasından gelmekte olan su iki hatta dağılmakta olduğunu belirtirken, her nedense bu hattan dört aydır bizden tarafı olan bölgeye su verilmediğini, öbür hatta suların aktığını iddia etti. Böyle adaletsizliğin neden olduğunu da yetkililere ve KOSKİ'ye iletildiği halde yinede suyun verilmediğini söyledi. Güven, hakları olan suyun neden verilmediğini ve bu adaletsizliğin biran önce KOSKİ tarafından kaldırılmasını isteyerek gazetemizden ayrıldı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.