Recent Comments

KOMEK


​Biz çocukken Kız Meslek lisesiydi,daha sonra öğrenci yurdu oldu,daha önceleri neydi ne amaçla yapılmıştı bilmiyorum. Öğrenci yurdu taşınınca yıllarca boş kaldı bina… Öğretmen evi mi yapsak,otel mi olsa, şöyle mi olsa böyle mi olsa derken yıllar geçti. Her şey olurdu, büyük bir binaydı ancak oldukça eskiydi yıpranmıştı. Herkesin aklında bir proje vardı ancak iş maddiyata dayanıyordu. Binayı adam etmek için büyük miktar paraya ihtiyaç vardı. KOMEK için yer ararken, bu bina uygun görüldü ve Belediye Meclisimizin onayıyla KOMEK'e devredildi. Kendi imkanlarımızla o binayı adam etmemiz mümkün değildi.

Bugün gidip gezdim binayı, dışı ne kadar güzel olmuşsa içi de öyle güzel olmuş. O eski binadan eser kalmamış. Kapısından penceresine, yer döşemesinden perdesine her şey değişmiş. Neredeyse mekruh bir bina olan eski Kız Meslek Lisesi binası yep yeni bir yüze kavuşmuş. Duyuru ve ilanlardan haberiniz vardır, KOMEK hizmete girdi. Özellikle bayanlar için bulunmaz bir fırsat bu. Evde televizyon başında hiçbir şey vermeyen yarışmalar, evlendirme programları, saçma diziler izlemek yerine açılan kurslara katılarak kendini geliştirmek, yeni ortamlar oluşturmak isteyenler için harika bir fırsat. Sınıfları gezdim, eksikler var tabi ki ama hepsi tamamlanacak dediler. Duyurulardan haberiniz vardır ama ben şu an açılmış olan ve faaliyete başlamış olan kursların adlarını yazayım, belki ilgilenenler olur.
-Ahşap boyama
-Eğitici annelik
-Giyim
-Mefruşat
-Naht
-kurdele nakışı
-Kuranı Kerim
Bu saydıklarım hemen başlayanlar ve şu anda aktif olanlar, ayrıca bilgisayar- İngilizce –aşçılık-saz gibi bölümlerde açılacakmış. Talebe göre yeni kurslarında açılması söz konusuymuş. İlla bayan olmak şart değil, uygun kurslara erkeklerde gidebilirler. Hafta içi hafta sonu gibi seçeneklerde var. İşin başka bir güzel tarafı, binanın çarşı içinde olması, herkesin ulaşabileceği ortak bir noktada olması büyük bir avantaj. Bir başka güzellikte çocuğu olan bayanlar için. Kurslara katılmak isteyip de çocuklarını bırakacak yer bulmayanlar için bina içinde bir de kreş var… Anneler bir şeyler öğrenirken çocukları da hemen orada olacak.
İnsanın kendini geliştirmesi kadar güzel bir şey yoktur. Bilmediğini öğrenmek, öğrenmeye çalışmak insana yaşadığını hissettirir. Çarşıya yolu düşen bayanlar mutlaka KOMEK binasına bir uğrasınlar, mutlaka ilgilerini çekecek bir şeyler bulacaklardır. Vakti olanlar için bulunmaz bir fırsat bu, değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bu imkanı sağlayan herkese,emeği geçenlere de teşekkür ederim.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.