Recent Comments

MUSTAFA KALAYCI, DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİNE KATILDI


​Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, partilerinin iktidarında vekil din görevlilerine kadro verileceğini söyledi.


MHP Genel Sekreter Yardımcısı Konya Milletvekili ve 26. dönem milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, milletvekili Sait Gönen ve MHP İl Başkanı Murat çiçek ile birlikte Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerinin başlangıcı nedeniyle düzenlenen programa katıldı. KTO Konferans salonunda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasıyla başladı.

Programın ardından açıklamada bulunan Mustafa Kalaycı, bu hafta nedeniyle belirlenen temanın, cami ve namazla arınma olduğunu kaydetti. Kalaycı, "Yüce dinimizin şartlarından birisidir namaz. Namaz ibadetimizle hem Allah'a yaklaşma hem de kötülüklerden arınmaktayız. Namaz dinin direği, Müslümanın da miracıdır. Allah'ın evi olarak gördüğümüz camilerimizde din görevlilerimiz hem bizim ibadetimiz için görev yapmakta hem de kanaat önderi olarak Cenab-ı Allah'ın emirlerini tüm insanımıza anlatmaktadırlar" dedi.

Din görevlilerinin bazı sorunları olduğunu aktaran Kalaycı, MHP iktidarında vekil din görevlilerine kadro verileceğini vurguladı. Kalaycı, "Birçok camimizde imam ve müezzin kadrosu yok ve birçok camimizde kadro olmasına rağmen din görevlimiz yok. Biz MHP olarak imamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız. Vekil ve fahri statüde görev yapan din görevlilerimiz var.Diyanet teşkilatında bir ayrımcı uygulama yapmanın çok yanlış olduğunu düşünüyoruz. Vekil ve fahri olarak görev yapan bu kardeşlerimiz aslında bu görevi layıkıyla yapma konusunda belge almışlar. Vekil imam ve müezzinlerimizi, fahri Kur'an Kursu öğreticilerimizi kadrolara atayacağız. Fahri Kur'an öğreticilerinden ve vekil imamlardan yoğun talep geliyor, mağduriyetlerini bize iletiyorlar. Gerçekten bu haksızlık. Her yerde olsa bile Diyanet teşkilatımızda olmaması lazım. Kadrolarını vermemiz gerekiyor. MHP olarak biz bunu vaat ediyoruz" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.