Recent Comments

NOBEL VE BİZ


​Adı Aziz Sancar, hiç birimizin daha önce duymadığı bir isim ama bir anda dünyanın duyduğu öğrendiği bir bilim adamı o. Hepimizin göğsünü kabartan, sevindiren haber Aziz Sancar'ın Nobel ödülüne layık görülmesi… Adını daha önce hiç duymadığımız Aziz hoca gibi daha nice Türk bilim insanı yurt dışında bilime hizmet etmekte ve çok büyük başarılara imza atmaktalar. İnsan bu duruma seviniyor ancak  neden bu insanlar kendi ülkelerinde çalışma imkanı bulamıyorlar, neden illa Amerikalarda  Avrupalarda kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar diye üzülüyoruz. Sonra bir sürü yanıt geliyor beynimize, sebebini hepimiz biliyoruz. Keşke bu bilim insanlarının önünü açacak, kendi topraklarında istedikleri gibi çalışma ortamları oluşturulsa, keşke bilime daha çok bütçe ayrılsa ve sorgulanmadan- yargılanmadan- dışlanmadan kendi topraklarında araştırmalarını yapabilseler ama olmuyor ve bu bilim insanları kendilerine verilen imkanları değerlendirmek zorunda kalıp, ülkelerinden çok uzaklarda bilime hizmet ediyorlar. Belki bir gün bizim ülkemizde de bilime bilim insanlarına gereken değer verilir ve çalışma ortamları hazırlanır. Aziz Sancar hocamızı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Aziz hocanın memleketi bizlerden daha çok gururlandı tabi, hakları… Bunun nasıl bir duygu olduğunu en iyi biz Bozkırlılar biliriz, çünkü bizim de kendi içimizden çıkmış çok değerli bilim insanlarımız var. Onların başarılarıyla hepimiz gurur duyup mutlu oluyoruz. Dünyanın tanıdığı baba- oğulu televizyonda görünce başka bir sevinç doluyor içimize. Bizden biri olduğunu, aynı havayı soluduğumuzu, aynı sokaklarda koşturduğumuzu anımsayıp daha başka seviniyoruz. Tabii ki kimler olduğunu biliyorsunuz, Prof.Dr Mustafa Öz ve oğlu Prof.Dr Mehmet Öz… Her ikisi de bilime ve dünyaya yaptıkları katkılarla adlarından söz ettirirlerken, bizim de omuzlarımızı kabartıyorlar. O sebeple Aziz hocanın memleketlilerini en iyi biz Bozkırlılar anlarız. Bir hemşerinle gurur duymanın ne olduğunu en iyi biz biliriz.
Daha önce de defalarca değindim, Öz ailesi Bozkır'ı hiç unutmadı, Amerika'da bile olsalar kalplerinde hep Bozkır vardı. Bu sebeple ilçemize bir şeyler yapmak ve hizmet etmek için yarışıyorlar. Allah razı olsun. Sağlık ocağından sonra bir de öğrenci yurdu kazandırdılar İlçemize… Bizler de vefamızı gösterelim istedik, ancak bir türlü içimize sinecek bir yer bulamadık. Bir cadde- bir sokak olsun adlarını verelim dedik, ama onların hizmetleri karşılığında her bulduğumuz yeri azımsadık. Daha iyisi olabilir mi diye düşündük araştırdık. Sonunda yeni açılacak bir caddeye adlarını vermeyi planladık ancak orası da büyük isimlere küçük kalacak diye korktuk. Nihayet Belediye Başkanımızın teklifini Mustafa Öz'e sorup uygun bulursa yapalım dedik ve kendisi de teklifimizi sevgiyle kabul etti. Doruk parkı olarak bilinen ve Büyük Şehir Belediyesince yeniden düzenlenen parkımızın adının "Mustafa Öz parkı" olarak değiştirilmesine Meclisimiz karar verdi. Bize yaşattıkları gurur ve onur hiçbir şeyle kıyaslanmaz elbette ama çam sakızı çoban armağanı diyelim buna…
Yokluğa, zorluklara, imkansızlıklara inat, yılmadan çalışan ve büyük başarılara imza atıp bizleri gururlandıran bu insanlar, imkansızlıkları bahane eden tüm gençlere de örnek olurlar İnşallah… "Onlar başarabildiyse ben de başarabilirim" demelerini umut ediyoruz. İnsanlığa yaptıkları katkılardan  ve bizlere yaşattıkları gururdan dolayı hem Öz ailesine hem de Aziz Sancar hocamıza bir kez daha  teşekkür ediyoruz.

Filiz Kılınçel
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.