Recent Comments

SEN BOZKIR’IN GURURUSUN!


​Geçtiğimiz hafta Konya Selçuk Üniversitesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Açılışta, özefajektomi ameliyatını dünyada en iyi icra eden cerrahlardan olan dünyaca ünlü göğüs, kalp-damar cerrahı Bozkır'ın gururu olan hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Öz'e "Tıp" ve "Girişimcilik" alanında "Fahri Doktora Payesi" takdim edildi. Yeni eğitim-öğretim yılının ilk dersini de Bozkırlı Prof. Dr. Mustafa Öz verdi.

 Açılış töreni Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde devam eden açılış programına Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı
Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Genel Sekreter Fazilet Uyar, akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. Törene Bozkır eski belediye başkanlarından Mustafa Öz'ün yeğeni Mustafa Uyar'da katıldı.

Programa, görüntülü olarak bağlanan Prof. Dr. Mustafa Öz'ün ABD'de yaşayan oğlu ünlü göğüs, kalp-damar cerrahı Bozkırlı hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Öz, yaptığı konuşmada, babasının tıp alanında saygı duyulan, sevilen önemli bir kişilik olduğunu söyledi. Baba ve annesinin kendisi üzerinde büyük emekleri bulunduğunu anlatan Öz, Selçuk Üniversitesi'ne de fahri doktora takdimi nedeniyle teşekkür etti.
Öz'ün konuşmasının ardından, Üniversite Televizyonu'nca hazırlanan ve Prof. Dr. Mustafa Öz'ün yaşamını konu alan kısa film izlendi. Yaklaşık 8 dakika süren film büyük beğeni topladı.

"BOZKIRLI MUSTAFA ÖZ, HAYAT HİKAYESİYLE IŞIK TUTUYOR"
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, programın açılış konuşmasında, Prof. Dr. Mustafa Öz'e hitaben "Kendisi gerçekleştirdiği binlerce başarılı ve zor ameliyatla tıp dünyasına önemli kazanımlar sağlayan, hayat hikayesiyle herkese ışık tutan örnek bir kişiliktir. Selçuk Üniversitesi Senatosu adına bizler de bugün değerli bilim insanı Prof. Dr. Mustafa Öz'e fahri doktora payesi takdim etmekten, onu hem memleketi Konya'da hem de üniversitemizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz." dedi.
2015-2016 eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Rektör Gökbel, "Selçuk Üniversitesi bugün, Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi'nde ilk 10'da yer alan Anadolu'daki tek üniversitedir. Patent başvurularına baktığımız zaman Türkiye birincisidir. Bu önemli bir başarıdır. Göreve geldiğimiz günden beri kendi kabuğundan sıyrılarak uluslar arası standartlarda bir üniversite olma gayreti içerisinde olduk. Bunu da yine 3 alanda dünya'da ilk 500 üniversite arasına girme başarısını göstererek kanıtlamış olduk. Selçuk Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği olan kıymetli rektörlerimize, yöneticilerimize, akademisyenlerimize, tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel tarafından özellikle özefajektomi ameliyatını dünyada en iyi icra eden cerrahlardan dünyaca ünlü göğüs, kalp-damar cerrahı Bozkırlı hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Öz'e "Tıp" ve "Girişimcilik" alanında "Fahri Doktora Payesi" takdim edildi.
Vali Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek ve Rektör Gökbel tarafından Prof. Dr. Öz'e ayrıca kendi portresinin bulunduğu bir tablo da hediye edildi.
BOZKIRLI ÖZ: "İMKANSIZLIKLAR BANA GÜÇ VERDİ"

Konya'nın Bozkır ilçesinde 1925 yılında doğan, tıp fakültesi tahsilinin ardından ABD'de 45 yıl akademik kariyer ve cerrahlık yapan, uluslar arası tıp camiasında büyük saygınlık elde eden Prof. Dr. Öz, yaptığı konuşmada, gençlere tavsiyelerde bulunarak, "Mezun olduktan hemen sonra yabancı bir ülkeyi görün. 'Yabancı dil bilmiyorum' diye kendinizi hapsetmeyin. Yeni bakış açıları kazanırsınız. Ben hiçbir zaman 'bu işi yarım bırakayım' demedim. İmkansızlıklar bana güç verdi. Literatüre bir şeyler katın, yazın, yazmaya çalışın. Literatürü de takip etmeyi ihmal etmeyin. Ama nereye giderseniz gidin, Türkiye'den kopmayın." dedi.
Fahri doktora programının sona ermesinin ardından protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile bayramlaştı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.