Recent Comments

Bozkır'da "Kariyer Günleri" sohbetine TMSF 1. Daire Başkanı Abdullah Güzeldülger konuk oldu.


​Konya'nın Bozkır İlçesinde İlçe genelinde eğitim gören Lise öğrencilerine yönelik olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu "Kariyer Günleri" sohbetlerinin ikincisi gerçekleştirildi.


Bozkır ilçesinde Lisesi öğrencilerinin mesleki ilgilerini tespit etmek, meslekle ilgili kafalarındaki soru işaretlerini giderebilmek ve güvenilir bir yönlendirme yapabilmek için Bozkır Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından "Kariyer günü" sohbetleri gerçekleştiriliyor.

Bozkır ilçesinde lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen kariyer günü sohbetlerinin ikincisine katılımcı konuk olarak aslen kendisi de Bozkırlı olan  TMSF 1. Daire Başkanlığı yapan  ve Mehmed Arif mahlasını kullanan şair Abdullah Güzeldülger  katıldı. "Kariyer Günü" sohbetlerinde hayat hikayesini anlatan Güzeldülger kendi yazdığı şiirlerden oluşan çalışmaları da izletti.
Bozkır ilçesinde gerçekleştirilen "Kariyer Günü" sohbetleri Güzeldülger tarafından ilk olarak öğleden önce Bozkır Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi. Öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci program Bozkır Belediyesi Düğün Salonunda tüm Liselerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Güzeldülger konuşmalarında sık sık katılımcı öğrencilere;Kişisel başarının ilk önce kendine olan inanma ile başlar, Kendine güvenen insanın başarıya ulaşması için hiçbir engelin yoktur. Bizlerde sizler gibi Bozkır'da yetiştik Rabbım nasip etti çalışarak bu günlere geldik.

Bozkır'a gelirken hesabını yaptım Bozkır'dan çıkarken 30 yıl olmuş, Bende Sizler gibi Anadolu'nun Bozkır gibi güzel ama bir o kadar da çetin şartlarında öğrencilik yaptım. İmkanlarımız kısıtlıydı ama Rahibimiz nasip etti. Sorumluluklarımızı bilerek  ders çalışarak başarıya ulaştık.
Hayatımızda karşımıza çıkan olumsuzluklar küçük yaşlarda hayatla başa çıkmamıza yol açıyor ve ilerki zamanlarda bu olumsuzluklar bizim başarımız haline geliyor. Vakitlerinizi iyi kullanmanızı istiyorum sizlerin dikkatini dağıtmak isteyen Sosyal Medya ve Televizyon gibi araçların kıskaçından kurtularak eğitime yönelmeli hem bu dünya'da başarılı olmak için hemde Ahiretimiz için çalışkan olmamız lazım" dedi.

TMSF 1. Daire Başkanl Güzeldülger sohbetler sonrası öğrencilere Mehmet Arif Mahlası ile yazdığı "Yüzleşi" isimli şiir kitabını imzaladı.
Bozkır Belediyesi yeni düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün Naht sanatıyla icra edilmiş bir tablo ve Bozkır Bimder Derneği Yönetim Kurulu BaşkanıMehmet Görür'de ziyaretlerinden dolayı ve Dernek faliyetlerine yapmış olduğu desteklerden dolayı Plaket taktim etti
Bozkır Milli eğitim Müdürü Cengiz Koç'un konuğu olarak ilçeye gelen Güzeldülger öğrencilerle düzenlediği etkinlik öncesi Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir'i, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün'ü ve Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet'i Makamında Ziyaret etti. Etkinlikler sonrası ilçede Faaliyet Gösteren kısa İsmi Bimder olan Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Yardımlaşma Dayanışma Derneğinin faaliyete başlayan ve Güzeldülger'in de maddi olarak katkıda bulunduğu Hafızlık Kursunu ziyaret etti. kurs binasında yapılan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Güzeldülger kursta eğitim gören öğrencilerle sohbet ederek onlara öğütlerde bulundu.



Konya Ajansı: Yakup Çetin
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.