Recent Comments

KONYA'DAN İKİ BAKAN


​Başbakan Davutoğlu'nun memleketi Konya, AK Parti'ye yüzde 74.8'lik gibi rekor bir oyla destek verdi. Davutoğlu, hemşerilerine 'teşekkür' mahiyetinde yine kabineye Konyalı iki güçlü ismi alacak.

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinden büyük bir zafer ile çıkmasının ardından, gözler kurulacak olan yeni kabineye çevrildi. 64. Hükümet'te bakan olması beklenen isimler konuşulmaya başlandı. Başbakan Davutoğlu'nun, seçimlerde yüzde 74.8 oy oranıyla tarihi bir başarıya imza atan memleketi Konya'ya bir "teşekkür" mahiyetinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı Konyalı iki güçlü isme teslim edeceği öğrenildi.

MÜŞTEŞARLIKTAN BAKANLIĞA
Vahdet'in edindiği bilgilere göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müsteşarı iken istifa edip aday olan ve 1 Kasım'da AK Parti Konya Milletvekili seçilen Ziya Altunyaldız'ın bu defa Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koltuğuna getirileceği konuşuluyor. Başbakan Davutoğlu'nun en güvendiği isimlerden biri olan Altunyaldız'ın, milletvekilliği adaylığı konusunda bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ikna edildiği dile getiriliyor.

TARIM VE HAYVANCILIK ONA TESLİM EDİLECEK
Aslen Konyalı olan ancak Başbakan Davutoğlu'nun teklifiyle Karaman'dan aday gösterilip milletvekili seçilen Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'un ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görevlendirileceği belirtiliyor. Aynı zamanda halen Pankobirlik Genel Başkanı olan Recep Konuk'un tarım ve gıda sektöründeki başarılı çalışmalarının, hemşerisi Başbakan Davutoğlu tarafından yakından takip edildiği öğrenildi. Yeni dönemde Türk tarımında reform yapmayı hedefleyen Başbakan Davutoğlu'nun, söz konusu bakanlık için kafasındaki ismin Recep Konuk olduğu ve Konuk'u yeni kabineye alacağı gelen bilgiler arasında.

Vahdet  
Osman Akdoğan \ Ankara


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.