Recent Comments

2. Uluslar Arası Bozkır Sempozyumu Yapılacak


​Bozkır ve Çevresi Dernekler Federasyonu ve Selçuk Üniversitesi işbirliğinde 2. Bozkır Sempozyumu 06-07-08-09 Mayıs 2015 Tarihinde Selçuk Üniversitesinde yapılacak.


Haberin Tüm Fotoğrafları

11 Kasım 2016 tarihinde bir dizi çalışma yapmak üzere Bozkır'a gelen Bozkır dernekler Federasyonu Başkanı Burhan YILMAZ ve Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdür Prof.Dr.Hasan BAHAR ve beraberindeki heyet önce Bozkır Kaymakamı Mustafa DEMİR'i  makamında ziyaret ederek Sempozyum hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bozkır Kaymakamı Mustafa DEMİR heyet ile yapılan görüşmede "yapılacak olan 2. Bozkır Sempozyumuna Kaymakamlık olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini" söyledi.


Heyet daha sonra Bozkır Belediye Başkanı İbrahim GÜN'ü makamında ziyaret ederek Sempozyum hakkında bilgi verdi. Bozkır Belediye Başkanı İbrahim GÜN'de heyet ile yapılan görüşmede;  "Bozkır kültürü ve tarihi ile gerçekten çok zengin bir birikime sahip olduğunu, yapılacak sempozyumun bu tarih ve kültürün tanıtılması açısından çok değerli olduğunu ve önemsediklerini,  bu nedenle yapılacak sempozyuma gerekli desteği sağlayacaklarını, ayrıca Bozkırlılar derneğinin 2006 yılında gerçekleştirildiği 1.Bozkır Sempozyumunun çok yaralı bilgiler içerdiğini, adeta bir Bozkır Ansiklopedisi görevini yerine getirdiğini Bozkır'ımıza gelen misafirlere ellerinde Bozkır'la ilgili verilebilecek en değerli hediyelerden biri olduğunu ancak ellerinde yeteri kadar bulunmadığını" ifade ederek yapılacak 2. Bozkır Sempozyumunuzun bu nedenle önemsediklerini söyledi.

Bozkır Belediyesi ziyareti ardından Bozkır'da çeşitli incelemeler yapan heyet daha sonra Aksaray Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Osman DOĞANAY ve ekibinin yüzey araştırmalarına devam ettiği Zengibar Kalesine geçti. Burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan heyet Zengibar Kalesinde bulunan antik İSAURA şehrini gezdi.

06-07-08 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2. Bozkır Sempozyumunda Bozkırımız bir çok yönüyle tarih, coğrafya, kültür, arkeoloji, sanat, turizm, ekonomi, din, sosyoloji, jeoloji, biyoloji, eğitim ziraat, hayvancılık ve sağlık açısından Türkiye'nin ve Dünya'nın önde gelen üniversitelerinden çok sayıda bilim adamı ve akademisyen tarafından masaya yatırılacaktır.

Yapılacak olan 2. Bozkır Sempozyumuna destek olmak ve katkı sunmak isteyen Bozkır'lı veya Bozkır sevdalısı işadamlarımızın Bozkır ve Çevresi Dernekler Federasyonu Başkanı Burhan YILMAZ ile irtibata geçmeleri ve desteklerini esirgememelerini önemle rica ederiz.

Süleyman EGE



25.11.2015


Web : www. bozkirsempozyumu .com

İrtibat: Burhan YILMAZ Bozkır ve Çevresi Dernekler Federasyon Başkanı

Tel: 0 535 572 90 10-0 332 351 77 67
ADRES : Aziziye Mahallesi İnce Minare Sokak Nu:29C/1 Selçuklu/KONYA

Bozkır Federasyonu Üye Dernekler:

Bozkırlılar Derneği Başkanı Burhan YILMAZ

Dereliler Derneği Başkanı Ali CANKURT

Karacaardıçlılar Derneği Başkanı Serap GÖRÜK

Çağlayanlılar Derneği Başkanı Abdulkadir SEYREK

Yeryüzü Meleklerini Koruma Derneği    Başkanı Fatma MENEKŞE
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.