Recent Comments

Bozkır Armutlu Mahallesinde Ziyaretler


​Armutlu. O köy bizim köyümüz. Gelmesekte,gitmesekte demediğimiz.      


Armutlulular. Onlar, akrabalarımız, köylülerimiz. Tanısakta,tanımasakta demediğimiz. Derneğimiz. Teveccüh ettiğimiz. Fakat uğrasakta,uğramasakta demediğimiz. Bir tarafta köyümüz,kökümüz,köylülerimiz. Diğer tarafta ordan uzakta ikamet eden fakat aklından Armutlu'yu hiç çıkartmayan Armutlulular. Bir diğer taraftada derneğimiz ve gönüllülerimiz. Üçlü sacayağı. Armutlu, Armutlulular ve dernek. Birbirinden bağımsız olamayan üçlü. Ne işe yarar ki dernek Armutlu-lular olmadan? Ne işe yarar ki ziyaret içinde ruh olmadan? Ne işe yarar ki hizmet içinde Allah Rızası Olmadan? Peki ama bütün bunlar ne demek?

Derneğimiz bir iletişim aracı. Yanyana duran iki yabancı olmaktansa, aralarında fersah fersah mesafe bulunan insanları birbirlerine yaklaştıran, gönül bağı kuran, akrabayı ve akrabalığı kuvvetlendiren,üzüntüyü ve sevinci paylaşan ve bütün bunları yapmak için Armutlu-lular arasında gerekli bütün ağları kuran, köprü olan bir araç.

Gelenekleri zamansız ve gereksiz gören güya modernistlere inat, gereksiz sosyal medya kullanıp sosyal olduklarını  iddia edenlere inat, bireyselliğin özgürlük olduğunu benimseyenlere inat,  ziyaret dedik, gönül alma dedik,tanışma dedik,kenetlenme dedik. Hatırlayın. 20-25 yıl öncesindeki bayram günlerini veya ziyaretleri. Sokağımızdaki veya mahallemizdeki bir madurun veya yaşlının evinde herkes yemeklerini getirir ve beraberce yerdi. Daha sonraki yıllarda mahalleden soyutlanıp sadece aile ve aile büyükleriyle aynı şeyi yapar olduk. Daha sonraki yıllarda aile büyüklerindende soyutlanıp sadece aile olarak aynı şeyi yaptık. Daha sonraki yıllardada demek istemiyoruz. Ya ailemizdende soyutlanıp sadece bilgisayar ve telefonlarla dost olacağız, yada geleneklerimize geri döneceğiz. Armutlu-lular seçimini zamansız ve gereksiz  olmayan, eskimeyen geleneklerden yana kullandılar. Ziyaret ve kenetlenme dediler.

Bunun sonucu olarakta bugün (20 Aralık 2015 Pazar) sabahın  ilk saatlerinde  25 kişilik bir grupla köye gidildi. Konya'da olan Cuma ziyaretlerinin aynısı köyde yapıldı. Günboyu süren ziyaretlerde köydeki hemen hemen bütün evler gezildi. Emirin Osman'dan Şeddad Hüseyin'e, Cübürük Mehmet'ten Boşnak Hikmet'e, Hoş Geldin Mehmet'ten Cırkıdığa. Bu hafta köyde curcuna vardı. Varılan her kapıda memnuniyet, ikramlardaki ısrar, yapılan dualar ve farklı bir köy olduğumuzun bütün köylülerimiz tarafından itirafı vardı.Nerden baksan Armutlulu olmak vardı.Anlamak için yaşamak lazım, tatmak için kalmak lazımdı.

Ziyaretlerde gönüllülerimize yardımcı olan muhtar heyeti ve köylülerimizede dernek adına teşekkür eder, birlikteliğimizin devamı içinde dualarınızı eksik etmeyin.


SELAMETLE
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.