Recent Comments

Bozkır Bimder İlçemiz Âlimlerinin Hayıtını Araştırıyor.


​İlçemizde faaliyet gösteren Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönülleri Derneği (Bimder) İlçemiz Bozkır'da yetişmiş ve yetiştiği devirde Âlim olarak hizmet yapmış olan önemli şahısların yaşamlarının araştırılması için yarışma düzenliyor.



Bimder Derneği tarafından "Geleceğin Nesilleri Bozkırın Âlimlerini araştırıyor" projesi kapsamında hayata geçirilecek araştırma çalışmaları ile Bozkır'da Lise Öğrenimi gören tüm öğrencilerimizin katılabileceği yarışma sonrası elde edilen bilgi ve materyaller ışığında o âlimin yaşamı hakkında bir eser meydana getirilecek.

Bimder'in "Geleceğin Nesilleri Bozkırın Âlimlerini araştırıyor" yarışması ile ilk olarak Tevfik Bilge ve Ali Güzeldülger hocalarımızın hayatları araştırılacak. İlk olarak yapılan yarışmaya araştırma teslimi 15 Şubat 2016 tarihinde sonlandırılacak. Teslim edilen araştırmaların değerlendirmeleri yapıldıktan sonra 22 Şubat 2016 tarihinde ödül töreni gerçekleştirilecek.

Sitemize açıklamalarda bulunan Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönülleri Derneği Başkanı Mehmet Görür "Dernek yönetimi olarak almış olduğumuz kararlar doğrultusunda geleceğimizin teminatı genç nesillerimizin geçmişte bu topraklara hizmet etmiş Âlimleri tanıyabilmeleri için "Geleceğin Nesilleri Bozkırın Âlimlerini araştırıyor" projesini hayata geçirdik. Bu Proje kapsamında bu sene Tevfik Bilge ve Ali Güzeldülger hocalarımızın hayatları araştırılacak ve elde edilen bilgiler ışığında güzel bir eser meydana getirilecektir.

Bimder bundan sonraki senelerde de Bozkır'da yetişmiş tüm Âlimlerin yaşamları ve hizmetlerinin gün yüzüne çıkartılması için bu şekilde araştırma yarışmalarını gelenekselleştirirecek. Bu yarışmalar vesilesi ile tarihimizle yarınlarımız arasında köprü kurulmuş olacak.

"Geleceğin Nesilleri Bozkırın Âlimlerini araştırıyor" projemize desteklerini esirgemeyen Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Milli eğitim Müdürü Cengiz Koç ve tüm Liselerimizin Okul Müdürlerine vermiş oldukları ve verecekleri destekten ötürü teşekkür ederim" dedi.

Yarışmanın şart şu şekildedir;
Yarışmaya katılan öğrencilerimiz Belirledikleri Âlim hakkındaki araştırmalarını en geç 15 Şubat 2016 Tarihine kadar Bimder'e teslim edecekler.

Yarışmaya katılacak olan Bozkır İlçesindeki 6 Lise'den birinci gelen öğrencilere Çeyrek Altın hediye edilecek. Birinci olanlar arasında yapılacak değerlendirme sonrası;

Bozkır Birincisine             1.500,00 TL

Bozkır İkincisine               1.000,00 TL

Bozkır Üçüncüsüne            500,00 TL ödül verilecektir.

Yarışma sonucu ve ödül töreni 22 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.