Recent Comments

Mustafa Kalaycı, Yazar Kasa Ertelemesini Sordu


​Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, yeni nesil yazar kasa kullanımının ertelenmesi ile ilgili soru önergesi verdi.MHP Genel Sekreter...


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, yeni nesil yazar kasa kullanımının ertelenmesi ile ilgili soru önergesi verdi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. Kalaycı önergesinde, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle uygulamaya girecek yeni nesil yazar kasa ve elektronik tebligatla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen mükelleflere özel usulsüzlük cezası uygulanacağını ifade ederek, "Esnafın işlerinin durgun olduğu ve ciddi ekonomik sorunlar yaşadığı bir dönemde, fiyatı 5 bin liraya kadar varan yeni nesil yazar kasalar esnafa önemli bir mali yük getirecektir. Ayrıca, esnafın elinde bulunan ve bir süre daha kullanma imkanı olan milyonlarca yazar kasa hurdaya ayrılacak ve milyarlarca lira heba olacaktır. 

Diğer taraftan, esnafın tamamının aktif bir şekilde bilgisayar ve internet kullanmadığı gerçeği ortada iken, vergi tebligatlarının elektronik ortamda yapılması önemli sorunlara yol açacak, birçok esnaf haberi olmadan haciz uygulamaları ile karşı karşıya kalacaktır. Esnafımız yılbaşında başlayacak olan yeni nesil yazar kasaya geçiş ve elektronik tebligat uygulaması süresinin ertelenmesini beklemektedir. Bu itibarla; Esnafın içinde bulunduğu ciddi ekonomik sorunlar dikkate alınarak, yılbaşında başlayacak yeni nesil yazar kasaya geçiş uygulamasının 1 yıl ertelenmesi için bir tebliğ çıkarılacak mıdır? Yeni nesil yazar kasa uygulaması durumunda hurdaya ayrılacak milyarlarca liralık mevcut yazar kasaların değerlendirilmesi için bir çalışmanız var mıdır? Henüz bilgisayar ve internet kullanımı olmayan birçok esnafın varlığı da dikkate alınarak, özellikle esnafımız için elektronik tebligat uygulamasının ertelenmesi konusunda bir düzenleme yapacak mısınız" diye sordu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.