Recent Comments

TÜKENMİŞLİĞİN GELDİĞİ İÇ ACITICI DURUM


​Sınırımızı ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi olayı, toplum ve devlet olarak büyük dersler almamız gerekliliğini tüm çıplağı ile ortaya koymaktadır. Umarım hepimiz bu olaydan ders alır, edilgen değil; etken ve fonksiyonel politikalar üretir ve uygulamaya koyarız. Şunu kesin olarak belirtmek isterim ki korkunun ecele faydası yoktur.

Savunma ağırlıklı, pasif politikalarla başarıya ulaşılamaz. Emperyalist niyet ve davranışlardan uzak, emperyal olmak devletimiz ve milletimizin geleceği için gerekliliğin ötesinde zorunluluk halini almıştır.

Sözün ne amaçla söylenildiğini bilmiyorum; ancak, "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünün arkasına sığınılıp çevremizde olan bitenlere duyarsız kalmak ne Türk Milletinin ruhuna ne Türk Devletinin şanına yakışır. Yanlış anlaşılmasın önümüze gelenle savaşalım, demiyorum; savaşlar ölümdür, yıkımdır.  Yavuz Sultan Selim Han'ın "eğer ister isen sulh-u salah hazır ol cenge" sözünü de hepimiz kulağımıza küpe yapmalıyız.

İnanın millet olarak bitmişiz. Rusya'nın sınırımızı ihlal eden uçağını düşürdük diye nerdeyse, bu milletin fertleri tarafından müsebbipleri linç edilecek. Yok efendim "ne alakamız varmış bizim Suriye'yle, bizi ne ilgilendirirmiş" daha neler neler…

-Tüh kalıbınıza.. yazıklar olsun!

Türk Devletini, Türk Milletini nasıl ilgilendirmez! Bu nasıl bir ruh hali bu nasıl tükenmişlik, anlaşılır gibi değil!

Esasında yapılması ve olması gereken Rusya'nın ve diğerlerinin Müslüman kardeşlerimize bomba ve füze yağdırmasına engel olmaktı; gerekirse Rus uçaklarını kendi sınırlarımız içinde değil; Suriye içerisinde düşürmekti! Devlet olarak bunu sadece bugün değil, cumhuriyet kurulduğundan beri bu iradeyi gösterebilseydik, yaşanan bu acı olaylar yaşanmaz, kanı bozuk, vahşi İslam düşmanları bırakınız bomba yağdırmayı, mermi bile atamazlardı!

Hepimiz uyanmalı birlik, beraberlik içerisinde; Ortadoğu!dan Asya!ya, Afrika'dan Avrupa'ya etki alanımızı genişletmek için bir takım faaliyetler yürütmeliyiz. Bu potansiyel tüm İslam toplumlarında düşündüğümüzün çok ötesinde vardır. Bu potansiyeli değerlendirmeliyiz. Türkiye tüm Müslüman milletlerin olduğu gibi tüm ezilen milletlerin umudu, çekim merkezi olmalıdır.

Savunma yapan takımların yenilgiye uğraması yüzde 90 kaçınılmazdır. Türk Milleti "TİTRE VE KENDİNE DÖN"

EĞER İSTER İSEN SULH-U SALAH HAZIR OL CENGE

ALİ DUTAL

     

.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.