Recent Comments

250 bin Bozkırlıdan istişare toplantısı


​Bozkırlılar Vakfının düzenlemiş olduğu 'Geleneksel Arabaşı Günü' dolayısıyla, 2050 bin Bozkırlıyı temsil eden Belediye Başkanları, Kaymakamlar, Dernek ve Vakıf Başkanları, Müftüler, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Bozkırlı İstanbul'da bir araya gelerek istişare toplantısında bulundular.


İstişare toplantısında Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır İlçe Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkırlar Vakfı Genel Başkanı Kamil Bilgin ve Vakfın Bozkır ve Konya Temsilciliği Başkanları, Bozkırlılar Derneği Başkanı Mustafa Göksu, TMSF'ye devredilen Asya Katılım Bankası AŞ'nin yönetim kurulu Başkanı Abdullah Güzeldülger, Eski Milletvekili Hüsnü Tuna, KONSİAD Başkanı Mustafa Büyükdede ve çok sayıda Bozkırlı Yönetici, İşadamı ve Siyasiler katıldı.

Düzenlenen programda birlik, beraberlik ve dayanışma için bir araya geldiklerini belirten Bozkırlılar Vakfı ve Bozkırlılar Derneği Yönetimi, bu birliğin ve beraberliğin bozulmamasını, hizmet faaliyetlerinin yanında birlik ve beraberlik programlarının da Vakıf ve Dernek faaliyetlerinin başında geldiğini vurguladı.

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır'ı daha güçlü yarına taşıyabilmek amacıyla birçok projeye imza attıklarının altını çizerek, Bozkır'ı kalkındırma çalışmalarını şu şekilde ifade etti, "Bozkır'ın asırlardır süre gelen köklü mazisi var. Bu güçlü mazinin ışığında Bozkır'ı daha güçlü yarınlara taşıyabilmek adına ilçemizi kalkındırmaya yönelik büyük adımlar attık. Bu adımlardan faaliyete geçen projelerimiz olan kapalı pazar alanı ve anıt meydan düzenlememizin, şehir konağımızın, tarihi belediye binamızın restorasyonu, prestij cadde yapımı, tarihi Selçuklu köprümüzün restorasyonu başlayan projelerimizdir. Bu projelerimizin hayata geçmesiyle birlikte kalkınma atağının ilk adımını tamamlamış olacağız. Bozkır'ı çevre ilçeleri çok yakından ilgilendiren Zengibar Kalesinin turizme kazandırılma çalışmaları, uzun vadede kalkınma hamlesinin en büyük adımıdır. Bu konuda da ciddi çalışmalarımız oldu. Buranın turizme kazandırılması için eylem planı belirlendi ve önümüzdeki on yıl içerisinde restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte bölge turizmin merkezi olma yolunda büyük mesafeler almış olacak. Bugün burada hemşehrilerimizle bir araya gelerek yapmış olduğumuz istişare ve birlik programını, ilçemiz adına büyük önem arz ediyor. Yapılan programın hayırlara vesile olmasını diliyorum."diye konuştu.

Bozkır İlçe Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkırlıların Bozkır'a hizmet etme vizyonunun çok geniş olduğunu ve bu çerçevede Bozkır'a Belediyenin başlatmış olduğu kalkınma atağında işadamlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza da büyük görevler düştüğünü söyleyerek, Bozkır'a yatırım çağrısında bulundu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.