Recent Comments

Başkan Köse; Don Zararına Karşı Tarım Sigortanızı Yaptırın dedi.


​Tarsim, Tarım Sigortası İhmale Gelmez

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse: 2016 yılı poliçe tanzimlerinin başladığını belirterek, tarım sigortalarının ihmal edilmemesi çağrısında bulundu.
Köse açıklamada, son yıllarda frekansı ve şiddeti artan doğal afetler ve çeşitli riskler nedeniyle tarımsal faaliyetlerin olumsuz yönde etkilendiğini, geçen yıllarda çeşitli tarihlerde etkili olan doğal afetlerden ötürü pek çok ürünün zarar gördüğünü ve bu durumun sigortası olmayan üreticilerin boynunu büktüğünü hatırlattı.

Üreticilerin tarım sigortasını kesinlikle ertelememeleri gerektiğine dikkat çeken Köse, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Sistem'in başlangıcından itibaren 2015 yılı sonuna kadar tüm bitkisel ürünlerde, dolu, don ve fırtına gibi doğal afetler sebebiyle 1 milyon adede yakın hasar ihbarı alınmış. Bu nedenle, üreticilerimizin yine olası mağduriyetler yaşamaması için zaman kaybetmeden poliçelerini yaptırmaları gerekiyor. Aksi halde son pişmanlıklar hiçbir derde çare olmuyor.

Tarım sigortası yaptırmak için izlenmesi gereken süreç son derece kolay. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sistemlerine kayıt olunmasının ya da kayıtların güncellenmesinin ardından, TARSİM adına sigorta sözleşmesi yapmaya yetkili 23 sigorta şirketi ve bu şirketlerin yetkili acenteleri aracılığıyla kolaylıkla sigorta yaptırılabiliyor.

Bitkisel Ürün Sigortaları branşında 2016 yılı üretim sezonu, 02 Kasım 2015 tarihi itibarıyla açıldı. Üreticilerimiz, 2016 yılı ekilişleriyle ilgili güncel poliçe son kabul tarihlerini www.tarsim.gov.tr adresinden takip edebilir ve tarım sigortalarını zaman kaybetmeden yaptırabilir."
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.