Recent Comments

EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞİRME PROJESİ (EKİP 42) TANITIM PROGRAMI YAPILDI


​Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi (EKİP 42) Tanıtım Programı 07 Ocak 2016 tarihinde Konya Novotel Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
 Konya'da eğitimin kalitesini artırmak adına yapılabilecek tüm düzenlemeleri ve etkinlikleri kapsayan projenin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan programda, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM'in mesajları da okundu.
 Projenin tanıtım sunusunu Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY yaptı. Bu şehirde olan ve bu şehre yolu düşen 7'den 77'ye herkesin projenin hedef kitlesinde olduğunu söyleyen GÜRSOY, kitap okumayı yaşam tarzı haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Böylece öğrencilerimizin akademik başarılarının artırılmasının yanında onların "iyi insan" olarak yetişmelerini de amaçladıklarını, hatta asıl gayelerinin de bu olduğunu sözlerine ekledi.
 GÜRSOY, projeyi geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda uyguladıkları, buralarda öğrencilere çeşitli anketler düzenleyerek bunların sonuçlarına göre çalışmalara yeniden şekil verdiklerini söyledi.
"Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, o nesil, imar ettiğiniz şehri tahrip eder." sözüne de vurgu yapan GÜRSOY, ailelerin de desteği ile öğrencilerimize Yaratan'ın ilk emrini yaşatmayı gaye edindiklerini sözlerine ekledi.
 Ayrıca proje kapsamında okullarımızda "Kitapseverler Topluluğu" kurulduğunu, faaliyet olarak  "Okul-Yazar Buluşmaları" ile öğrencilerimizi okudukları kitapları kaleme alan kişilerle buluşturduklarını, "Ailemle Kitap Okuyorum" etkinliği ile tüm aileyi kitap okumaya davet ettiklerini, "Kardeş Kütüphane" etkinliği ile kütüphanesi olmayan okullara kitap takviyesinde bulunulduğunu, slogan, resim, şiir, kompozisyon yarışmalarıyla da projeye hareket kattıklarını ifade etti.
 www.ekip42.com web sitesinin içeriğinden de bahseden GÜRSOY, 101 okulumuza kazandırdığı Z Kütüphane desteğinden dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, ilçe belediyelerimize ve projeye destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkürlerini ileterek bundan sonraki süreçlerde de projenin sahiplenilmesi ve desteklenmesi temennisinde bulundu.
 Daha sonra kürsüye çıkan Konya Valisi Muammer EROL, başta İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY olmak üzere projeye emek ve destek veren herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Bugüne kadar yapılan kitap okuma kampanyalarının hepsinin sadece akademik başarıyı artırmaya yönelik olduğunu, fakat bu projedeki asıl amacın "iyi insan" yetiştirmek olduğunu ifade ederek esas takdire şayan tarafın da burası olduğunu vurguladı.
 "Oku" emrinin ilk muhatabının okuma bilmemesine rağmen, bu emrin gereğini en iyi şekilde yerine getirdiğini, Yaratanı bilmeyi tebliğ ettiğini söyleyen Vali EROL, bilgi hazinemizden dışarıya hayırların, güzelliklerin çıkması gerektiğini, okuma eyleminin de hayırlara vesile olması için yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 Konya Valisi Muammer EROL, üniversite rektörleri, çok sayıda akademisyen, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve il protokolünün geniş katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım programı, yapılan ikramın ardından sona erdi.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.