Recent Comments

Kalaycı;Vatandaşın borcu 64 kat arttı


​MHP Konya Milletvekili Kalaycı, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada vatandaşın konut, taşıt ve ihtiyaç kredileriyle kredi kartı borçları toplamı AKP döneminde 64 kat arttığının altını çizdi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Merkez Bankasının finansal istikrar raporlarına göre, 2002 yılında 6,7 milyar lira olan hanehalkı yükümlülüğünün 2015 yılı Eylül ayı itibarıyla 430,2 milyar liraya ulaştığına dikkat çekerek vatandaşın konut, taşıt ve ihtiyaç kredileriyle kredi kartı borçları toplamı AKP döneminde 64 kat arttığının altını çizdi. Grihat'ın haberine göre, 2002 yılında 6.7 milyar lira olan vatandaşın borcu 2015 yılında 430 milyar liraya ulaştı. Vatandaşın borcunun 64 kat artmasında kredi kartı, konut, taşıt ve ihtiyaç kredileri etkili oldu. Doludizgin borçlanan vatandaşın borç ve faiz batağına saplandığını belirten Kalaycı, "Sadece tüketici kredisi ve kredi kartı borçları için vatandaşın ödediği faiz, AKP döneminde 15 kattan fazla artmıştır. Ücret, komisyon, dosya parası gibi ödemeler de buna dâhil değildir. Bankaların ücret, komisyon, hizmet bedeli olarak aldığı faiz dışı paralar 2014 yılında 37,5 milyar liraya ulaşmış olup sadece dosya parası 20 milyar liradır ve 2002 yılına göre 8 kat artmış bulunmaktadır." dedi.


ALIN TERİ FAİZ LOBİLERİNE YEDİRİLİYOR
AKP'nin vatandaşı faiz lobilerine nasıl soydurduğunu, borç ve faiz batağına nasıl sürüklediğini resmî rakamlar gösterdiğini aktaran Kalaycı, "Aslında, AKP'nin on üç yıllık icraatının özeti budur. AKP faiz lobilerini abat etmekte, bu milletin alın terini faiz lobilerine yedirmektedir. Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözecek ve vatandaşlarımızın refah seviyesini artıracak, borç sarmalından kurtaracak program ve projeler acilen uygulamaya konulmalıdır. Yine, bir an önce rant ekonomisinden, beton ekonomisinden, yatırım, üretim ve istihdamı sürekli artırmayı öngören üretim ekonomisine geçilmelidir. Tasarrufu arttırmak için öncelikle üretimi arttıracak, vatandaşın gelirini arttıracak önlemlerin alınması gerekmektedir." dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.