Recent Comments

LOGOMUZ EKSİKMİŞ

Nasıl başlasam, bu trajikomik durum hakkında ne düşündüğümü nasıl anlatsam bilemiyorum. Ben bu gibi hallerde yazmaya başlar yazarken toparlarım bir şeyler. Bismillah deyip başlayalım.

27 500 nufusa sahip ilçemizin çok şükür neredeyse hiçbir eksiği yok (Neredeyseyi nazar boncuğu olsun diye yazıyorum aslında hiç eksiği yok) . Halkımız huzur ve ferah içerisinde yaşamaktadır. Ne tek bir veresiye defteri olan esnafımız nede herhangi bir esnafın veresiye defterinde adı geçen bir vatandaşımız yok çok şükür. Köylerimizin tüm altyapı hizmetleri noksansız hatta asfalt olmayan yayla yolumuz dahi kalmamıştır çok şükür. İlçe merkezimizde sıcak asfalt dökülmemiş tek bir metrekare yol, imkânı yok bulamazsınız. Köylülerimiz ürettikleri elmaları değer kaybına uğratmadan saklayabilecek devasa bir soğuk hava depomuz var çok şükür. Belediye tuvaletlerimiz misler gibi gıcır gıcır. Özellikle kişisel temizliğin en üst noktada olması gereken sebze pazarı alanında ki tuvaletimiz her yönü ile yerel yönetimin ilçemizin saygınlığına ve halkımıza, halkımızın sağlığına verdiği değerin göstergesi olarak pırıl pırıldır çok şükür. Çocuklarımızın oynayabileceği onlarca çocuk parkı var ki hiçbir ülkede böylesi güzel parklar yoktur çok şükür. Şükredecek o kadar çok şey var aslında ama yazı uzun diye çok kişi okumaktan vazgeçer diye kısa yazmak istiyorum. Hani Orhan baba ( Gencabay) diyor ya “ her şeyim tamamda bir sendin noksan”  işte bizim de her şeyimiz tamamda bir tek Sayın belediye Başkanımız İbrahim GÜN’ün ifadesi ile  “çağımız standartlarına” uygun bir logomuz eksik. Ama telâşe gerek yok, sakin olun çünkü Bozkır emin ellerde. Bu çok büyük ve bir an evvel giderilmesi elzem olan eksiklik fark edildi ve giderilmesi için değerli büyüklerimiz ellerini taşın altına koydular. Değerli büyüğümüz, Bozkırın öz evladı, gelecek zamanda ilçemiz adına bürokraside çok üst seviyelerde görmeyi can-ı gönülden arzuladığımız sayın belediye başkanımız konuya el atmıştır.
Birincisine 6 000 ikinciye 4 000 ve üçüncüsüne 2000 lira gibi çok cüzi, sembolik ve tıka basa para dolu belediyemizin bütçesinden taşan bu 12 000 liracık ödül olan bir logo yarışması düzenlendi. O eskimiş rüküş logo yerine sıfır kilometre, gün görmemiş yeni bir logomuz olacak inşallah. Ve biz bu logo ile çitçimizin alın terinin değerini artırırken ilçemizin tanıtımını en üst düzeye çıkarmış olacağız inşallah. Hem neydi o eski logo öyle.. Hani üzerinde Bozkırda en çok fotoğraf çekilen (niyeyse, sanki başka yer yokmuş gibi) tarihi kemer köprünün o köprünün altından geçerek Karacahisardan Pınarcığa kadar geçtiği her yere hayat veren Uluçay ve Bozkırın yeşilini sembolize eden yeşil ağac gibi  “””şehrin köklü geçmişini ve sosyal, kültürel ve coğrafi özelliklerini yansıtamayan, çağımıza ayak uyduramayan””” logo var ya onu ve onun taşıdığı değeri çöpe atmak gerekir. Atalım gitsin onu…

Ne diyeyim… Tıkandım. Yazacak eleştirecek bir yerini bulamıyorum bu çalışmanın. Zaman ve koşullar değerlendirildiği zaman yapılacak olan çalışmanın gereksizliği o kadar aşikâr iken “vardır elbet büyüklerimizin bir bildiği “deyip susup oturmak düşer bize.

Kaç zamandır aklımda. Bozkırın çocukları Bozkırı ve yaşadıkları köyü nasıl görüyorlar yahut nasıl görmek istiyorlar, topraklarını ne kadar biliyorlar diye merak içindeyim.  Bu konuların işlendiği bir kompozisyon ve resim yarışması düzenlemek gerekir amma, devlet büyüklerimize akıl vermek gibi bir densizlik yapmayayım diye susuyorum. Ama bir logo için on bin liranın üzerinde para harcanmasına da sessiz kalmak benim vicdanıma ters. Bu çalışmayı duyunca çok şaşırmıştım. Benim duyduğum ( görmek pek nasip olmuyor) Belediye Başkanı İbrahim GÜN İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu olduğundan olsa gerek, bütün harcamalarda çok titiz, gereksiz harcamaya müsaade etmeyen, sürekli fiyat araştırması yaparak en uygun ürünü en iyi fiyata satın alma prensibinde birisi Kalıcı sorunlara geçici çözüm üretmemek adına sorunların kalıcılığını dahi görmezden gelen bir iktisat adamı idi. Demek ki kulaktan duyma bilgi bu kadar oluyormuş.   
Ne diyeyim 27 499 kişi bu harcama konusunda haklarını helal etse dahi ben vatandaş olarak bu çalışma ve sonrası çıkacak olan maliyetten payıma düşen hakkımı helal etmiyorum.
Hadi hayırlı uğurlu olsun yeni logomuz.

Hüseyin DUMRU 17-01-2015

TDK sözlüğünde  Logo  kelime anlamı: İmlek, tanıtaç.











Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.