Recent Comments

YENİ YILDAN NE İSTEDİK NE OLDU?


​YENİ YILDAN NE İSTEDİK

NE OLDU ?

Canlılar, dünyaya geldikten itibaren galibi ölüm olan, yaşam-ölüm savaşına girişirler.

İnsanlar da bu süreçte doğumundan itibaren ölünceye kadar yeni yılları hep yaşarlar. Herkes, yaş gruplarına göre yeni yıllar da farklı duyguları, heyecanları, hüzünleri, coşkuları bazen tek tek bazen de hepsini birlikte yaşarlar.

2014 yılının bitişinde, 2015 yılının, dünyamıza, ülkemize ve insanlarımıza savaşın olmadığı barışın ve dostluğun egemen olduğu bir dünya isteğinde bulunmuştuk.

Sanki isteklerimizin tam tersi gerçekleşmiş gibi; bir dünya görüntüsü ile karşı karşıya kaldık. Ülkemizin bir bölgesinin de kirli bir savaşın içine çekilmek istenmektedir. T.C. Devletimiz buna asla izin vermeyecektir.

Sorkunlu olarak, yakın akrabalarımızı, hemşehrilerimizi, Türkiye'nin tanınmış simalarını,  amansız hastalıklara yenik düşerek kaybettik.

Komşu ülkelerde sen ben kavgaları ile iç savaşlara sürüklendi. Belki milyonları aşan insanlar, kendi insanları tarafından öldürüldü.

Arapların bahar ayaklanmaları, kimlerin amacına hizmet ettiğini bilinmeden birçok taze fidan bir dal filiz veremeden kirli senaryoların içinde helak olup gittiler.

Ülkemiz de bu sıkıntılardan zaman zaman etkilenmekte. Türkiye Cumhuriyetinin köklü kuruluşları ve akli selim yöneticileri, milletin bekasına inanarak; bu tür sıkıntıları rahatlıkla atlatacaklarına inanıyorum.

Sivil toplum kuruluşunda (STK) çalışan gönüllüler olarak, ortak amaçlarımıza, ortak sorunlarımıza birlik ve beraberlik içinde çorbada tuz misali çözüm üretebilirsek ne mutlu bize. Gelişmiş ülkelerin dernek sayıları, ülkemizdeki dernek sayılarından çok fazladır. Merkezi yönetimler derneklere destek vererek, dolayısıyla kendi yükünü de azaltmış oluyor.

Duyarsız bir davranışla, Sorkun'da dernek olsa ne olur olmasa ne olur; demeyin. Devletin kurumları olsun başka kurumlar olsun bire bir insanlarla muhatap olmaktan ziyade kurumsal bir yapı ile muhatap olmak ister. Ortak sorunların, ortak işlerin kısa yoldan halledilmesi için dernek gibi tüzel kişilikler gereklidir.

Sorkun Kasabası Kalkınma ve Dayanışma Derneği yöneticileri olarak; sorkunlunun derneğimize gösterdiği ilginin çok üstünde çalışma yaptığımıza inanıyoruz. Sorkunlu, birlik ve beraberlik içinde dayanışmasını güçlendirmek istiyorsa, kurulmuş hazır derneğine sahip çıkmalıdır. Ayni ve nakdi gönülden desteklerini esirgememelidirler. İhtiyaçlı bir insanın eksiğinin giderilmesi, çok güzel bir duygu; hissedebilene tabii ki.

Bu duygu ve düşüncelerle, yeni yılın (2016) insanlarımızın, ailesine sevdiklerine ve dostlarına bolluk, bereket, esenlik, ülkemize ve dünyamıza huzur ve barış getirmesi dileğiyle;

Tüm yurttaşlarımızın yeni yılını gönülden kutluyorum.

Herkese selam.

Sağlıklı ve mutlu kalın.

Hüseyin Çetin-Sorkun Kasabası Kalkınma Dayanışma Derneği Başkanı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.