Recent Comments

AK PARTİ’Lİ ALTUNYALDIZ İCRAATLARI DEĞERLENDİRDİ


​Ak Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, iki buçuk ay içerisinde seçim vaatlerinin yüzde 66'sını hayata geçirdiklerini söyledi.
İcraatlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ziya Altunyaldız, "2002 yılı için sanırım ki tarihçiler bir milat olarak yazacaklar. Hem ülkemiz, hem deİslam coğrafyası için. Değişim o zaman başladı çünkü. Değişim ve ülkemiz için büyük gelişmenin başladığı o günlerden, günümüze iş başında olan AK Parti Hükümetleri, insan onurunu korumayı, insana saygıyı, adaleti, halka hizmeti ve evrensel demokratik değerleri önceleyerek ve istisnasız bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak, yaygın refah sağlamayı en öne koyarak temel alanlarda büyük reformlar ve sessiz devrimler gerçekleştirmiştir. Bu sessiz devrimlerin yansımaları bütün dünyada reel tespit olarak konuşulmakta, emsal olarak gösterildiğimiz bir çok ekonomistlerin örnekleri Türkiye üzerinden verilmektedir. Dünyaca ünlü eserler veren Howard Handelman'ın müslüman dünyanın meydan okuyan ilerleyişini anlatırken verdiği örneklerde dinamik ve gelişen Türkiye gerçeği, altı çizilerek vurgulanmaktır" dedi.

"AK PARTİ OLARAK, GEÇMİŞTE HAYAL BİLE EDİLEMEYEN BÜYÜK PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

AK Parti olarak, geçmişte hayal bile edilemeyen büyük projeleri gerçekleştirdiklerini, verdikleri her sözü hayata geçirdiklerini ifade eden Ziya Altunyaldız, "Bunun içindir ki, AK Parti her gün artan bir teveccühle milletin ilgi, alaka ve tercihine mazhar olmuştur. Herşeye rağmen AK kadrolara olan sevgisinden vazgeçmeyen aziz milletin sinesinden kopup gelen bu hareket, kendi iç dinamizmini korumuş, yenilenmeyi bilmiştir. Bu sayede tüm tuzakları bozan bir karekteri adeta yapısına nakşetmiş, her defasında milletinden güç almıştır. AK Parti olarak seçim öncesinde gelecek için reform vadeden, yerli, yenilikçi, kapsayıcı, büyümeyi esas alan, Türkiye'yi üst orta gelir grubundan yüksek gelir grubuna taşıyacak, güven ve istikrar kazanımlarımızı koruyan, halkı önceleyen, halkla birlikte karar verilmiş, değişim ile sürekliliği birlikte sağlayan, hesabı kitabı son derece iyi yapılmış, insanı ve toplumu esas alan, halkımızın ihtiyaç ve taleplerine göre hazırlanmış, insan hayatının tamamına dokunan ve bütün vatandaşlarımızı birinci sınıf vatandaş kılacak bir Seçim Beyannamesi açıkladık. 1 Kasım seçimlerinde halkımızın bizlere gösterdiği güvenin bir gereği olarak Hükümetimiz, yeni dönemde bu Seçim Beyannamemizde ve Hükümet Programımızda yer alan taahhütlerimiz başta olmak üzere, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni reformları süratle hayata geçirmeye başlamıştır" şeklinde konuştu.

"ARTAN MİLLİ GELİRİMİZİ TOPLUMUMUZUN HER KESİMİ İLE PAYLAŞIYORUZ"

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, AK Parti olarak gelir dağılımı konusunda temel anlayışlarının refah seviyesi yükseldikçe refah dağılımının tabana yayılmasına dayanmakta olduğunu kaydederek, "Seçimle işbaşına gelen ve yegane güç kaynağı milletinin kendisine duyduğu güven olan siyasal hareketin böyle bir çizgide yürümesi demokrasiyle de, sosyal politikalarla da tutarlıdır. Türkiye 2002 yılından küresel krizin patladığı 2008'in son dönemine kadar tam 27 çeyrek boyunca büyümüştür. Küresel ekonomik savrulmanın etkisiyle 2008'in dördüncü çeyreğinde düşüşe geçen büyüme trendinin hemen ardından toparlanmış 2009 yılında pozitif büyümeye geçmiştir. Dolayısıyla krizdeki kesintiden sonra tam 23 çeyrek boyunca büyümeye devam etmekteyiz. Bütün dünyayı imrendiren bu toparlanma nevi şahsına münhasır bir dinamizmle yer yer törpülenmeye çalışılsa da, dünya ölçeğinde engelllerle mücadele etmek zorunda kalsa da artık önlenemez yükseliş trendine geçilmiş, üreten ekonomi kurumsal olarak 'take off' yapmayı başarmıştır. Başka bir ifadeyle büyük ekonomi olma yolunda uçağın tekerlekleri yerden kalkmış, Kanada yük bindiren motivasyon artan bir ivmeyle ekonomik gelişmeye katkıda bulunmaya devam etmektedir. Sürekli büyüyen bir ülkenin gelirinde meydana gelen artışın tabana yayılması hükümetlerimizin en önemli önceliklerinden biri olmuştur. Yasal düzenlemelerin sürekliliğinin en mühim gerekçelerinden birisi işte bu büyüme sonucu ortaya çıkan ekonomik değerin adil bir şekilde dağılımını sağlama çabasıdır" dedi.

"ASGARİ ÜCRETİ ARTIRDIK"

Asgari ücreti artırdıklarını ifade eden Ziya Altunyaldız şöyle devam etti: "Hatırlarsınız seçim öncesinde en popüler seçim vaadi asgari ücret idi. Ayakları yere basan herhangi bir kaynak gösterilmeden birçok farklı rakam telaffuz edildi. 2002 yılından bu yana her vaadini en kısa sürede icraata dönüştüren Hükümetlerimiz bu vaadini de hayata geçirdi. Hem işçi, hem de işveren kardeşimizi düşündük. Asgari ücreti 2016 yılında 1.300 TL'ye yükselttik. Asgari ücrette yapılan artışla ortaya çıkan maliyetlerin bir bölümünü devlet üstlenecek. Bu kapsamda 2016 yılı Ocak ila Aralık ayları/dönemleri için günlük 3,33 TL ile çarpımı sonucu bulunacak tutar, işverenlerin kuruma ödeyecekleri sigorta primlerinden mahsup edilecek ve bu tutar Hazinece karşılanacak."

"EMEKLİLERİMİZİ UNUTMADIK"

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen 100 TL zam yaptıklarını kaydeden Altunyaldız, "Böylece tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık ilave 1.200 TL vereceğiz. Bununla yetinmedik. Emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden esnafımızın emekli aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisini kaldırdık. Ayrıca yaşlılık aylığı alanlardan alınan sosyal güvenlik destek primini artık almıyoruz" şeklinde konuştu.

"GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATI EMNİYET GÜÇLERİMİZİN ÖZLÜK HAKLARINI İYİLEŞTİRiYORUZ"

"Çeşitli emniyet unvan ve sınıfları için farklı oranlarda olmak üzere polislerimizin emniyet hizmet tazminatını takriben yüzde 25 artırdık" diyen Altunyaldız şunları söyledi: "Polislerin, uzman jandarmaların ve uzman erbaşların 2200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkardık. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın askerlik bedeli 6.000 avrodan 1.000 avroya düşürdük. Çavuş, onbaşı ve erlerin harçlıklarını sırasıyla 103 TL, 91 TL ve 80 TL'ye çıkardık. Kıbrıs'ta bulunan çavuş, onbaşı ve erlerin harçlıklarını da sırasıyla 206 TL, 183 TL ve 160 TL'ye yükselttik. Askeri öğrencilerin harçlıklarını 400 TL'ye çıkardık. Astsubayların intibak işlemlerini gerçekleştirdik. Brüt asgari ücret esas alınarak belirlenmekte olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde sözleşmeli olarak istihdam edilen erbaş ve erlerin maaşlarını memur aylık katsayısı esas alınmak suretiyle belirleyerek, sözleşmeli er ve erbaşların maaşlarında iyileştirme sağladık."

"MUHTARLARIMIZ; MAHALLELERİMİZİN AKİL İNSANLARI"

Altunyaldız, muhtarların ödeneklerini de artırdıklarını belirterek, "Milletimizin adeta kılcal damarlarında fonksiyon ifa eden ve devlet ile millet arasındaki en yaygın ve en hassas etkileşim kanalı olan muhtarlarımızın net 940 Türk Lirası olan ödeneklerini 1.300 Türk Lirasına yükselttik" dedi.

"TOPLUMUN MAYASI ÖĞRETMENLERİ ÇOK DAHA İYİ KONUMA TAŞIYACAĞIZ"

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, öğretmenleri çok daha iyi konuma taşıyacaklarını da ifade ederek, "AK Parti olarak son 13 yıl içerisinde toplumun mayası olarak niteleyebileceğimiz öğretmenlerimiz için reform niteliğinde adımlar attık, düzenlemeler yaptık. Bu dönemde de Seçim Beyannamemiz ve Hükümet Programımızda belirttiğimiz gibi süreçle uyumlu bir şekilde öğretmen yetiştirme ve eğitim yönetimi alanlarında önemli dönüşümleri hayata geçireceğiz. Önümüzdeki süreçte hızla bu adımları atacağız. 26. Dönem henüz çok yeni. Ama bu kısa sürede 12 bin 500 öğretmen kadrosu ihdas ettik ve 30 bin öğretmenimizin atama işlemini gerçekleştirdik. Bu son atamalarla birlikte 2002-2003 eğitim-öğretim döneminde 506 bin olan kadrolu öğretmen sayısı, Hükümetlerimiz döneminde iki katına çıkmış ve 923 bine yükselmiştir" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.