Recent Comments

Bozkır Bağyurdu yolu atıl kalmasın!


​Konya ile Ahırlı ilçesini ortalama 40 kilometre kısaltarak 85 kilometreye düşüren 28 kilometrelik Akören-Bağyurdu (Sopran) yolu asfaltlanmayı bekliyor…

EMEKLER BOŞA GİTMESİN
Ahırlı ilçesi ile Konya'yı 85 kilometre gibi harika bir mesafeye indirecek olan Akören-Bağyurdu yolunun ham çalışması tamamlandı ancak uzun yıllardır asfaltlanmayı bekliyor. Bu yolun bir an önce hayata geçmesi için çalmadık kapı bırakmadıklarını ifade eden Bağyurdu Köyü Muhtarı Seyfullah İnce, "Konya ile bizim aramız Bozkır üzerinden gelirsek 135 kilometre, Akören üzerinden gelirsek 80 kilometre. Akören ile Bağyurdu'nun arası sadece 28 kilometre. Bu kadar kısa bir mesafe yolun yıllardır asfaltlanmaması hem milli ekonomiye bir zarar hem bizlere" dedi.



AHIRLI İÇİN BÜYÜK AVANTAJ
Akören-Bağyurdu yolunun sadece Bozkır'a bağlı Bağyurdu köyünün değil, Ahırlı İlçesi'ne bağlı, Bademli, Balıklava, Küçüköz, Büyüköz, Aliçerçi ile Ahırlı merkez için de büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken İnce, "Ahırlı İlçesi Konya'ya Seydişehir üzerinden gelirsen 130 kilometre, Bozkır üzerinden gelirsen 125 kilometre ama bu yolu kullanırsan sadece 90 kilometre. Bu kadar büyük imkana sahip bir yolun yıllardır ele alınmamasını kabul etmemiz mümkün değil. Bizim tek arzumuz 28 kilometrelik bu yolun bir an evvel asfaltlanarak bölge halkının hizmetine sunulması" diye konuştu.



BÖLGE SAKİNLERİ BEKLİYOR
Akören-Bağyurdu Köyü yolunun asfaltlanmasının kendileri içinde büyük bir nimet olduğunu ifade eden Ahırlı ilçe sakinleri, "Bağyurdu (Sopran) köyünün önder olduğu bu yolun tamamlanması ile bizim Konya ile olan 135 kilometrelik mesafe sadece 88 kilometreye inecek. Bu küçümsenecek bir rakam değil. 28 kilometrelik yolun sadece 1,5 kilometrelik mesafesi rampa ve virajlı kalan kısmı dümdüz yol. Yol bu hali ile gündüz çok rahat kullanılıyor. Ancak akşamları sıkıntılı. Bunun için en azından kışa kadar yolun yeniden greyder ile düzeltilip yol kenarlarına fosforlu küçük direklerin dikilmesi lazım. Kıştan öncede kesinlikle asfaltlanması. Umarım sesimizi yetkililer bir an evvel duyar" diyerek isteklerini dile getirdi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.