Recent Comments

ÇKS kaydında son gün 29 Şubat…


​-ÇKS kaydında son gün 29 Şubat…
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:
-"Çiftçi kayıt sisteminde 2015 yılı başvuruları 29 Şubat 2016 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecek"
-"Çiftçilerimizin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak son günü beklemeden bir an önce 2015 yılı ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var"
-"Toplam işlenen tarım alanı ve uzun ömürlü bitki alanın ancak yüzde 62,3'ü ÇKS'ye kayıt olarak tarımsal desteklerden faydalanabilmektedir"
-"Girişimlerimizle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ÇKS kaydı başvurularıyla ilgili süreyi, 30 Haziran 2015 tarihinden 29 Şubat 2016 tarihine uzatmıştı"


Ankara – 24.02.2016 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçi kayıt sisteminde (ÇKS) 2015 yılı başvurularının 29 Şubat 2016 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirerek, "Çiftçilerimizin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak son günü beklemeden bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var" dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, ÇKS Yönetmeliği çerçevesinde çiftçilerin her yıl üretim dönemine ilişkin Ziraat Odalarından aldıkları "Çiftçi belgesi" ve istenen diğer bilgi ve belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurduğunu ve bakanlıkça verilen destekleme ödemelerinden faydalandığını belirtti.

-2014 yılında 2 milyon 206 bin 874 çiftçi kayıt oldu-
ÇKS Yönetmeliği ile 2014 yılında toplam 2 milyon 206 bin 874 çiftçinin 14 milyon 927 bin 689 hektar tarım alanının kayıt altına alındığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
"Ülkemizde işlenen tarım alanı ve uzun ömürlü bitkilerin alanı, 23 milyon 941 bin hektarı buluyor. Toplam işlenen tarım alanı ve uzun ömürlü bitki alanının ancak ancak yüzde 62,3'ü ÇKS'ye kayıt olarak tarımsal desteklerden faydalanabilmektedir. Bu oranın artırılması daha fazla üreticimizin desteklerden faydalanması önem taşımaktadır.
ÇKS yönetmeliğinde 2015 yılı başvuruları için son başvuru tarihi 30 Haziran 2015 olarak belirlenmişti. Ancak, fındık üreticileri başta olmak üzere, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve diğer bölgelerimizde çiftçilerimiz belirlenen sürede başvurusunu yapamamış ve verilen desteklerden faydalanamamıştır. Girişimlerimizle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, ÇKS kaydı başvurularıyla ilgili süreyi, 30 Haziran 2015 tarihinden 29 Şubat 2016 tarihine uzatmıştı."

Çiftçilerin, 29 Şubat 2016 tarihi Pazartesi günü mesai bitimine kadar 2015 yılı ÇKS başvurularını yaptırmaları gerektiğini bildiren Bayraktar, "Üreticilerimizin olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden, Ziraat Odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurmaları kendi yararlarınadır" dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.