Recent Comments

*..Dağarcık..*

*..Dağarcık..*

-  sen bostan korkuluğu bile olamazsın...

Zeytinburnu'na gelince kendimi Bozkır'da hissederim…

- on yumurtaya diploma...

- her köye lazım...

10 Aralık 2015...Perşembe günü…Avşar ajansla görüşmek üzere Bahçelievler'e gittim.Görüşmemiz saat 11:00 e kadar sürdü.Yeni çıkacak kitabımın dosyasını teslim ettim.Tasarımdan sonra tekrar görüşüp,maliyet belirleyeceğiz,basım için matbaaya göndereceğiz…Ünal Bey Beyşehir-Bayavşar'lı bir hemşehrimiz.Samimi,dostane ilgisi için teşekkür ederim.

**

Fotoğraf ve Video çekimleri için eNes ayakkabı Bahçelievler,Bakırköy,Zeytinburnu  mağazalarını ziyaret ettim.Maşaallah İstanbul İlçelerinde 15 zincir mağaza…Kalan mağazalarda bir şekilde ziyaret edilecek…

Zeytinburnu'nda öğle-ikindi namazlarını eda ettim.Bozkır eczanesi ziyaretim.Arkamdan bir ses;"hemşehrim nere böyle…? " Fart (Yolören) köyü dernek başkanı Nuri Kirboğa'dan başkası değildir.Buyur dükkanıma yemek yiyip,çay içelim…

Zeytinburnu'na gelince kendimi Bozkır'da hissederim…


Çayları içtik,gözel de bir sohbet ettik.Facebook'da bir sayfa oluşturun derneğiniz adına diyorum.Diyorum da " ya hemşehrim ben on yumurtaya diploma aldım,anlamam böylesayfa,facebook'dan.. Nasıl,nasıl dedin…"İlkokulu bitirdim,diploma alacağım. Öğretmen on yumurta getir diplomanı vereyim dedi.Gittim  bir sepetin içini küçük elmalarla doldurdum,üzerine saman,en üstüne on yumurtayı koydum,getirdim,gaptım diplomayı arkama bakmadan koştum gittim…"

**

Fart'lı Turan'ı sordum.Hemen karşıda nalbur dükkanı var dedi.Müsade alıp Turan Berket'in dükkanına vardım.Kapıda duran birisi var.Bir film şeridi gibi 1970'li yıllara Bozkır-Şabanağa'ya gittim..Simasından tanıdım,bir de kendisinden teyit alayım,Fart'lı Turan'a bakmıştım..Fart'lı Turan benim..Sarıldık.Çaylar söylendi, hikayeler anlatıldı. Fotoğraf da çekildi.1970'li yılllar,Bozkır Lisesi,68 kuşağına gidildi.Turan lise sonda,bu fakirde ortaokul bir de.Uzun boyu,siyasi olaylardaki karizması,hep önder olma vasfı dikkatimi celb ederdi.

Başladı anlatmaya; "Öğrenci olaylarının liselere kadar indiği yıllar.Sağ-sol çatışmaları,bir gün okula bıçak sokulacağını haber alır Turan.Okulunun kapısını tutar.Okul müdürü İsmail Bayraktar,oğlum sen ne yapmak istiyorsun der.Turan okul müdürüne;"sen bostan korkuluğubile olamazsın der…" 

Gerçeği öğrenen okul müdürü,Turan'ı evine davet eder."Bu çocuk bana öyle bir ders verdiki,okula daha bir sahip olmaya başladım der..."
İstanbul-Zeytinburnu-Şabanağa…Bekar odaları,halden mal temini,üç tekerlekli arabalar ile zerzavat satışı.Meyre & Harmanpınar'lı Efendigillerin İbrahim & Sabahat Altıparmak'ın kızları Hatice ile evlenir,eniştesi olur Meyrelilerin…Boyunca evlatları var.
Oğlu Erkan'da katıldı sohbetimize.Uğur Berket ile Facebook'da tanışmıştım.Tarih öğretmeni olmuş.Dominik karpuz 3 TL…Geldi Dominik,gitti Dominik muhabbet eyi sarmış.Meyre'den arsa aldıklarını söyledi,ev yapacaklarmış.

Liseden öğretmenler Yüksel hoca,Mustafa Kemal Yılmaz,Şükrü Kurt,Muhittin hoca,İsa Çuha anılar yad edildi..Hatice'ye selam diyerek vedalaşıyoruz…

**

Akşama yakın Aliçerçi'li Ahmet Uçar-Yöresel ürünler mini marketi…Veli Yetiş…Bozkırlılar dernek lokali…Bacaksız Mehmet murt,termiye,tahin,pekmez satar.. Zeytinburnu, İstanbul'un Bozkır'ı Meyre, Aliçerçi, Çağlayan, Karacahisar, Dere, Fart, Karacaardıç, Sazlı,Bağyurdu,Bademli gurbetin,İstanbul-Zeytinburnu'nun Bozkır'ını oluşturmuş…

**

Erenköy-Ateşpare Sitesi…

Altı güvenlik,dört apartman görevlisi,bir vale,bir kapalı otoparkçı,bir de bahçıvan var.Hepsi bir şekilde hizmetli.İki aydır özel güvenlik görevlisi çalışmaktayım.Az çok hepsiyle tanıştık,iş arkadaşı olduk. "tellal" kitabımı imzalayıp hediye ettim.

Çorum-Bayatlı olan görevli Mehmet  Topçu," her köye bir Ali Rıza Özaslan lazım deyiverdi.." Hayırdır dedim. Neden mi dedi," Ne güzel köyünle ilgili bir çalışma-kitap yazmışsın.Keşke bizim köylülerde böyle bir çalışma-kitap yazsalar,köyümüz hakkında.."

Siteye gelen Dijitürk servis elemanı,Kars-Ardahan-Çıldır'lı  ile tanıştık.Akşam iş çıkışı evime kadar getirdi.Yolda sohbetimiz dernekler üzerine.Yakında Çıldır gölü kızak ve kaz festivali varmış."tellal" kitabımı imzalayıp armağan ettim.

İkinci gelişinde, "kitabı annesine göstermiş,bakmış,sayfaları çevirmiş bir daha bakmış,siz nasıl dernekçisiniz,niye böyle bir kitap çıkarmazsınız diye söylenmiş.Söylenmiş hafif kalır,fırçalamış…"

Bir kitapla köyünüzü tanıtmak,başka köylülere ilham olmak…

İş arkadaşlarımın bana bakışları değişmişti.Ankara'ya kitap imza gününe gitmemde bunda etkili oldu.Karşılarındaki sade bir güvenlik görevlisinden öte , köy,köylüleri hakkında bildiklerini yazıya döküp,kitaplaştıran bir "yazar" olarak görmeye başladılar…

Siristat Com İstanbul Haber : Ali Rıza ÖZASLAN / 29 Şubat 2016
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.