Recent Comments

ENSAR OLALIM DA MUHACİRDE MHACİRLİĞİNİ BİLMELİ



ENSAR OLALIM DA MUHACİR DE MHACİRLİĞİNİ BİLMELİ

         Herkesin bildiği üzere komşumuz ülkelerde özellik le Suriye’de üç- dört senedir bir savaş hali devam etmektedir ve bu ülkenin büyük çoğunluğu Müslüman, keza Irak’ta da  durum biraz farklı olmakla birlikte aynı  söz konusu ülkeden daha uzunca bir zamandan beri Hırstıysan dünyasınca işgal altında tutulmakta, Müslümanlara görülmemiş eziyetler verilmekte. Hal böyle olunca bu ülkelerden kitleler halinde bir göç başlamış durumda, bu göç de haliyle Dindaşımız olarak ve milletimizin geçmişinden kaynaklanan büyük ülke ve kucaklayıcı ülke olma özeliğimizden dolayı bizim ülkemize olmaktadır.
         Bu konuda başta devletimizin resmi yöneticileri, STK lar ve bilhassa muhafazakar halkımız tarafından savaş mağduru mültecilere her türlü yardım yapılmakta olup, ayrıca devamlı devletin resmi makamları ve dini cemaatlerce ve hatta Cuma’a Hutbelerinde halkımızdan ENSAR  olunması istenilmekte. Olması gereken de gayet tabii dir ki bu.
         Ancak biz ENSAR olalım da MUHACİR kim ? işte bu hususta tereddütlerim var. Öncelikle bu savaş ortamını her nerede de olursa olsun her kime olursa olsun Allah kimsenin başına vermesin. Ne var ki, ülkemize sığınan mültecilerle konuştuklarımıza, ülkemizdeki davranışlarına, küçük yaşta çocukların toplu taşıma araçlarındaki hareket ve davranışları, mahallemizde, camimizde ki hallerinden MUHACİR oldukları anlaşılmıyor. MUHACİR lik öncelikle ve kesinlikle ALLAH için yapılırsa bir değer kazanır aksi halde “ istisnalar olsa da ”  MUHACİR olunmaz savaş mağduru olunur.  Çünkü kalbi Allah Rızası için çarpan ve MUHACİR şuuru olan sığınmacı demiyorum misafir bir Müslüman hırsızlık yapamaz, ev sahibinin namusuna, işvereninin ekmeğine, mahallenin aile düzenine halel getirmez, kötü gözle bakamaz, çocuklarını toplu ulaşım araçlarında dilenciliğe olmaz sa hırsızlığa sevk etmez.
         Ülkemize sığınan ve aramızda dolaşan mültecilerin ekserinin durumu bu iken devletimiz ve halkımız tarafından her yardım yapılırken ve hala idarecilerimiz tarafından ENSAR olunmamız istenmesi artık baygınlık vermeye başlamıştır. Sayın bu işlerle ilgili birimlerimizin misafire karşı devamlı uyarılan çocuk muamelesi yapmaktan vazgeçerek sığınmacıları kontrol altına alması gerekmektedir. Artık parkta, kafede, toplu ulaşım arasında taciz eden çocukların toplanılması gerekmektedir. Halkımız gerekli yardımı yapmaktadır dolayısı ile sokakların temizlenmesi gerekmektedir. Ülke insanına ENSAR olun diyen devlet yetkililerinin MUHACİR dediklerine de MUHACİR gibi olmalarını hatırlatmasını beklemek hakkımız olsa gerek diye düşünüyorum.
                                                                                                                                                                     06 Şubat 2016
                                                                                                                                                                  Abdullah PEHLİVAN


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Doğru tesbitler olmakla birlikte, buraya gelen muhacir! olarak isimlendirilen kişilerin aslında birer savaş kaçağı olduğu zikredilmemiş. Mevakitap

    YanıtlaSil