Recent Comments

Konya’nın Çöpleri Elektriğe Dönüşüyor


​Konya Büyükşehir Belediyesi'nin çevreci bir yatırımların olan "Metan Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi"nde 2015 yılında 43 milyon 232 bin 243 kilowatt elektrik üretildi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ve çevrenin korunmasına büyük önem veren Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın çöplerinin toplandığı Katı Atık Depolama Sahası'nda elektrik enerjisi üretimini sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, metan gazından elektrik üretim tesisinin sadece Konya ve Türkiye açısından değil, yeryüzünde hayatın devamı açısından da öncü bir tesis olduğunu söyledi.

Tesisin 4 üniteden oluştuğunu, toplam kapasitesinin saatte 5,6 megavat (MW) olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, tam kapasite ile çalışan tesisin günlük ortalama 26.000 konutun elektrik ihtiyacını karşılamakta olduğunu dile getirdi. Tesiste aynı zamanda saatte 2 bin 850 metreküp çöp gazı yakılarak enerjiye dönüştürüldüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, tesiste 2015 yılında 43 milyon 232 bin 243 kilowatt elektrik üretildiğini vurguladı.

         Metan Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi'nde jeneratörlerin çalışması ile ortaya çıkan ısının eşanjör vasıtasıyla serada kullanıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, bin 200 metrekarelik serada domates üretimi yaptıklarını da sözlerine ekledi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.