Recent Comments

Bozkır Sorkun Derneğinden, Bakımevi ve Huzurevi Ziyareti


​Sorkun Kasabası Kalkınma Ve Dayanışma Derneği (SorkunDer), Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Başaran ve Sorkunlu Onursal Üyemiz Emekli Kurmay Albay Mehmet  Akgül'den oluşan bir heyetle  Konya Yazır Engelliler Bakımevi ve Konya Huzurevi'ne 04.03.2016 tarihinde ziyaretlerde bulunduk.

İlk ziyaretimizi Özel Yazır Engelliller Bakımevine gerçekleştirdik.

Bakım Evi işletmecisi Durmuş Ali Akıllı, ziyaretimizi büyük bir memnuniyetle kabul etti.

Bizleri bakımevi bahçesinde karşıladı. Yönetim Odasında türk misafirperverliğine yakışır bir şekilde ağırladı. 90 kişi mevcutlu bakımevi hakkında bilgiler verdi.

Yazır Bakımevi

Görme Engelli Emekli Sosyal Hizmet Uzmanı Ramiz Düzenli, Sorkun Dernek Başkanı olarak daha önce ziyaretimden dolayı hatırladı ve tanıdı. Sosyal Hizmet Uzmanı hastalarını ziyarete giderken, hizmetliye beni kör götürür gibi götürme, ben rahatlıkla gidebilirim; dedi. İnsan yeter ki gönülden hizmet etsin.

O zaman hiçbir şey engel sayılamaz; dedim ve beni onayladı.

Hastalarını da tek tek isimleri ve memleketleriyle birlikte hepsini bize tanıttı. Mükemmel bir hafızaya sahipti. Bizim göremediklerimizi o, gönül gözüyle görüyordu. Hastalarına hiç hayır, olmaz demeyip olumlu yanıtlar veriyordu.Etkinlik Odalarındaki ve katlarlarda yatan hastaları tek tek ziyaret ettik. Hastaların birçoğu bizleri coşkuyla karşıladılar. Memleketlerinden akrabaları köylüleri gelmiş gibi sarıldılar, kucaklaştık. Bir kısmı da kaderine küsmüş, buralara getirenlerin biz olduğumuzu sanıyor gibi konuşmak istemedi.




Yazır Bakımevi

Onursal Üyemiz Mehmet Akgül'ün aldığı ikramları tüm hastalara dağıtarak; ziyaretimizi sonlandırdık.

Burada kalmakta olan Sorkunlu Hasan Göğer ile de görüştük. Bura da kalmaktan buruk bir memnuniyeti vardı. Her hangi bir ihtiyacın var mı diye sorduğumuz da yorgun solgun bir ifadeyle yok; dedi. Ama, köye götürelim mi dediğimizde de yüzü hemen gülüverdi. Köydeki çocukluk arkadaşı Çeto Musa'yı sordu. Ona selam söyleyin; dedi.

Durmuş Ali Akıllı Bey, öğle yemeği ikram etti. Ziyaretimizden çok memnun olduğunu, her zaman beklediğini ifade etti.

SorkunDer olarak çalışmalarından dolayı kendisin tebrik ettik. Bizleri ağırlamasından dolayı teşekkür ettik.

İkinci ziyaretimizi de Konya Dr.İsmail Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'ne yaptık.

Burada da Huzurevi Müdürü Osman Baybağan ve Sosyal Hizmet Uzmanı Müdür Yardımcısı Hasan Güven heyetimizi makamında ağırladı. Huzurevi genel işlevleri hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Hoş bir sohbet havasında güzel bir toplantı yaptık.

Sivil Toplum Kuruluşunda (STK) gönüllü çalışan bizler gibi, Osman Bey olsun Hasan Bey olsun devletin maaşlı bir memurlarından öte gönüllü birer çalışanlarıydı; sanki.

Konya Huzurevi

Hasan Bey ile Sorkunlu Ümmü Göğer'in kaldığı katı ziyaret ettik. Odalar gayet temiz, kalanlar bakımlı, bakanlar da güler yüzlü idiler.

Odaya girdiğimizde hepsinin yüzü gülüyordu. Hepsinin ellerini öptük. Onlar da bizi sarılıp kucaklayıp öptüler. Ilgın'lı yaşlı Emine Teyze: Siz gelince san ki akrabalarımız köylülerimiz gelmiş gibi oldu. Çok sevindik. Sizler bizim elimizden tuttunuz sevindirdiniz; Allah'da sizlerin ellerinden tutsun sevindirsin. Eşlerinize çocuklarınıza selam söyleyin. Allah onlara da sağlık afiyet versin; dedi.

Konya Huzurevi

Fatma Göger, zorda olsa Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Başaran'ı Sarı Mehmet olarak tanıdı. Bizleri de konuştukça tanıdı. Bizimle konuşurken çok heyecanlı ve yüksek sesle konuşuyordu. Kısa süreye daha çok konuşma sığdırma telaşındaydı; sanki. Aklına gelen tüm akranlarını sordu. Nasıllar, ne yapıyorlar; diye. Benim aklıma gelmeyen birçok kişiyi saydı, selam söyleyin dedi. Bana da bizim mahalleye Kızılçal'a, Değirmenci Ali Karabacak Dayıma gelin gelen Şaziye'ye çok selam söyle dedi.

Bir daha geldiğinizde bana boncuk getirmeyi unutmayın; diye tembihledi.

Vedalaşırken bizleri birer evlatları imiş gibi dua ederek uğurladılar. Bu ayrılış bizler de bir burukluk oluşturdu. Gün gelip bizlerde rol değiştirip buralara gelebiliriz; diye içimden geçti.


Konya Huzurevi

Hasan Bey, heyetimizi diğer bölümleri de gezdirdi.

Ziyaretimizi soğuk yağışlı (04.032016) Mart gününde yaptık. Hasan Bey kafeteryada bize çay ikram etti.  İçimizi çay değil, çalışmaları hakkında genel bilgileri ısıtıyordu. Projeleri arasında ilçe merkezlerinde küçük bakım ve yaşam evleri kurarak yaşlıların, yakınları ile daha kolay ve sık görüşmelerini sağlayarak moral uyumlarını sağlayabilmek; dedi. Heyet olarak bu projenin uygulanabilir ve çok yararlı olacağını belirttik. Bu konu da Toplu Konut İdaresinin (TOKİ)nin konut temin edebileceğini dile getirdik.

Hasan Bey ziyaretimizden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Biz de SorkunDer olarak çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ettik.


T.C.Devleti, Sosyal devlet olmanın gereği, huzur evleri olsun bakımevleri olsun kurarak sorumluluğunu yerine getirmiştir.

Allah, milletimize devletimize zeval vermesin.

Hazırlayan : Hüseyin Çetin-SorkunDer Başkanı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.