Recent Comments

Bozkır’da motive ederek başarıyı arttırma Projesi


​Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (Bimder) kısa ismi MEBA olan motive ederek başarıyı arttırma projesini hayata geçirdi.
Bozkır merkez'de yer alan Bozkır Anadolu İmam Hatip Lisesi, Zengibar Anadolu Lisesi, Bozkır Anadolu Lisesi, Serüstat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bozkır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilecek olan proje ile öğrencilerin motive edilerek başarılarının artırılması amaçlanıyor.

Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bimder Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Görür " Bu proje ile 6 tane lisemize Konya Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Y.DOÇ. Onur KÖKSAL her hafta gelecek ve öğrencilerimizi motive edecek aynı zamanda öğrenci velilerimiz ve Öğretmenlerimizde program boyunca beraber olacaktır" dedi.

Proje Hakkında değerlendirmelerde bulunan Bozkır Milli Eğitim Müdürü Cengiz Koç "İmkânların kısıtlı olduğu ilçemizde gençlerin kariyer sahibi olan farklı yüzlerle bir araya getirilerek, kendi potansiyellerinin farkına vararak bu doğrultuda harekete geçmelerinin sağlanması amacıyla ilçemizde (MEBA) motive ederek başarıyı arttırma Projesini hayata geçirdik.

Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan ortaöğretim kurumlarında öğretmen, veli ve öğrenciler Okullara önceden belirlenen ay içerisinde bir gün ayrılarak, konuğumuz Yardımcı Doç. Onur KÖKSAL gün boyunca önceden belirlenen sorun alanları ile ilgili olarak; Öğrenciler ve öğretmenlerle bireysel veya sorun alanına göre gurupla görüşmeler yapılacak, Öğrencilere yönelik isteklendirme semineri verecek ve tespit edilen sorun çerçevesinde okula davet edilen veliler ile bireysel görüşmeler yapılacaktır" dedi.

Proje Detayları Şu Şekildedir;
PROJENİN ADI
MEBA (Motive Ederek Başarıyı Arttırma)

PROJENİN SAHİBİ
Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

PROJENİN SLOGANI
''Vazgeçmenin Dışında Başarısızlık Yoktur.''

KATILIMCI
Konya Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu, Öğretim görevlisiY.DOÇ. Onur KÖKSAL


PROJENİN TANIMI
İmkanların kısıtlı olduğu bir ilçede gençlerin kariyer sahibi  olan farklı yüzlerle bir araya getirilerek, kendi potansiyellerinin farkına vararak bu doğrultuda harekete geçmelerinin sağlanması gerekmektedir.

PROJENİN AMACI
Gençlerin kendini objektif bir şekilde değerlendirebilen, gerçekçi hedefleri olan, olumsuzluklar karşısında uygun şekilde mücadele edebilen, fırsatları değerlendirebilen bireyler olmasına katkı sağlamak. Öğrencilerin motivasyonlarını arttırarak derslerinde ve sosyal hayatlarında başarılı olmalarına yardımcı olmak.

PROJENİN GEREKÇESİ
Gençlerde dış faktörlerin etkisi ile kazanılmış olumsuz davranışlar ve hedef yoksunluğu ,akademik başarının istenilen düzeyde olmaması, yeteneklerini iyi kullanma becerisi, değersizlik düşünceleri ve güvensizlik duygusu ve zorluklar karşısında pes etme , motivasyon eksikliğine sebep olmaktadır.
 
PROJENİN HEDEFİ
Gençlerin gerçek potansiyellerinin farkına vararak ,Türk Eğitim Sisteminin genel amaçları çerçevesinde kendilerine yön vermelerine, olumsuz durumlarla mücadele edip, fırsatları değerlendirerek kendilerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak.

PROJENİN UYGULANMA ALANI

Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  bünyesinde bulunan ortaöğretim kurumlarında öğretmen ,veli ve öğrenciler Okullara önceden belirlenen ay içerisinde bir gün ayrılarak ,konuğumuz Yardımcı Doç. Onur KÖKSAL gün boyunca önceden belirlenen sorun alanları ile ilgili olarak;
·         Öğrenciler ve öğretmenlerle bireysel veya sorun alanına göre gurupla görüşmeler yapılacak,
·         Öğrencilere yönelik isteklendirme semineri verecektir.
·         Tespit edilen sorun çerçevesinde okula davet edilen veliler ile bireysel görüşme yapılması

PROJENİN UYGULANMA SÜRESİ                            
SIRA NO
OKUL ADI
Programın Düzenleneceği Hafta
1
Bozkır Anadolu İmam Hatip Lisesi
4 Mart 2016 cuma
2
Zengibar Anadolu Lisesi
11 Mart 2016 cuma
3
Bozkır Anadolu Lisesi
18 Mart 2016 cuma
4
Serüstat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
25 Mart 2016 cuma
5
Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
1 Nisan 2016 cuma
6
Bozkır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
8 Nisan 2016 cuma

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.