Recent Comments

Kalaycı: AKP Sayıştay'ı etkisiz hale getirdi


​MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Meclis'te yasama faaliyetlerinin sağlıklı ve verimli bir şekilde yapılamadığını iddia ederek, "Torba kanun uygulaması devam ediyor, denetim yapılmıyor" dedi.

Mustafa Kalaycı, Kamu Denetçiliği Kurumu'na resen işlem yapma hakkının tanınmasını istedi. AKP'nin yaptığı operasyonlarla Sayıştay'ı etkisiz hale getirdiğini iddia eden Kalaycı, şöyle konuştu:

"AKP denetimden kaçmak, Sayıştay'ı arka bahçesi haline getirmek için elinden geleni yapmaktadır, bu da bir şeyleri kaçırmak istediğini göstermektedir. 17-25 Aralık tapelerinde bu açıkça görülmektedir. Sayıştay raporları gizlenmektedir. AK Parti denetimden ve hesap vermekten kaçmaktadır, denetlenmekten ödü kopmaktadır ancak ecelin korkuya faydası yoktur; ne kadar kaçarsanız kaçın, yaptıklarınızın bir gün hesabını vereceksiniz. Yolsuzlukların hesabı eninde sonunda sorulacaktır, bundan kaçmak mümkün değildir."

Kalaycı, milletvekili dokunulmazlığının yolsuzluklar konusunda kaldırılması ve Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu kurulması gerektiğini dile getirdi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.