Recent Comments

​Küçükkendirci'den soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı uyarı


Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç.Dr Hasan Küçükkendirci, Konya'da 2 gün boyunca şiddetli rüzgar (lodos) ve fırtına beklendiğini belirterek, fırtınanın can kayıplarına neden olmaması için vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden şiddetli lodos nedeniyle, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz taşınımı ve görüş mesafesinde azalma, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ile ulaşımda aksamaların meydana gelebileceği uyarısının yapıldığını ifade eden Küçükkendirci, uyarı doğrultusunda vatandaşların soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı tedbirli olmaları gerektiğini dile getirdi.

Söndürülmeyen sobalardan çıkan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde yaşandığına dikkati çeken Küçükkendirci, şunları kaydetti:

"Karbonmonoksit gazı, renksiz ve kokusuz bir gazdır. Bu gaz vücuda girdiği zaman doğrudan kana karışıyor ve zehirlenme olayı meydana geliyor. Olası bir zehirlenme vakasında ilk iş kişinin temiz havaya çıkarılmasıdır. Daha sonra vakit kaybetmeden 112 Acil Sağlık Hizmetleri çağrılmalıdır."
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.