Recent Comments

500 Mahalle Yangın Söndürme Aracına Kavuştu


​Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen 500 köye yangın söndürme aracı gönderdi. Başkan Akyürek, itfaiye teşkilatını ekip ve ekipmanlarla güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek, gönüllü itfaiyecilerin itfaiye araçları yetişinceye kadar yangın söndürme tankerleriyle mahallelerde hizmet vereceğini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası'nın ardından mahalleye dönüşen köylere, Konya'da imal edilen yangın söndürme tankerleri göndermeye devam ediyor. Bugüne kadar 400 köye yangın söndürme aracı gönderen Büyükşehir Belediyesi, 100 aracı daha köylere ulaştırarak bu sayıyı 500'e çıkardı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, itfaiye teşkilatının Konya'nın genelinde 110 bölge merkezi oluşturup, 31 ilçenin tamamına hizmet vermeye başladığını söyledi. Ekip ve ekipman olarak itfaiye teşkilatını güçlendirmeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Akyürek, "Daha önce itfaiye teşkilatımıza bağlı çalışmak üzere, mahalleye dönüşen tüm yangın söndürme tankeri vereceğimizi ifade etmiştik. Şu ana kadar 400 köyümüzün yangın söndürme tankerini teslim ettik. Bugün itibariyle de 100 köyümüze daha yangın söndürme tankerlerini teslim ediyoruz. 1,5 ay içinde Konya'mızın köylerinin tamamında itfaiye teşkilatımızın bir kolu bulunmuş olacak" dedi.

Konya genelindeki bin 328 kişiye gönüllü itfaiyecilik eğitimi verdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, gönüllü itfaiyecilerin itfaiye araçları yetişinceye kadar yangın söndürme tankerleriyle mahallelerde hizmet vereceğini ifade etti.

Konya'nın 41 bin km2'lik alanıyla Türkiye'nin en büyük yerleşim yeri olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, "Şehrin tamamında 600 yere aynı anda yangın söndürme amaçlı ulaşma imkanına kavuşmuş oluyoruz. Çalışmalarımız güçlenerek devam edecek. İtfaiye teşkilatımızı günün şartlarına uygun, modern ekipmanlar ve eğitimlerle daha güçlü hale getirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER BİRLİĞİ KURULDU

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Büyükşehir Meclisi'nde kabul edilen Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği ile itfaiye bünyesinde Gönüllü İtfaiyeciler Birliği kuruldu. Konya'nın kırsal yerleşim yerlerindeki mahallelerin profesyonel itfaiye istasyonlarına uzaklığı, yangın çıkma riski, orman köyü, nüfus yoğunluğu, hane sayısı gibi kriterler dikkate alınarak kurulan gönüllü itfaiye istasyonlarında görev almak üzere 6 bin 499 kişiye gönüllü itfaiyecilik eğitimi verildi. Eğitim alan bin 328 kişi aktif olarak gönüllü itfaiyecilik yapıyor. Gönüllü itfaiyeciler, yangın söndürme araçları ile mahallelerde yangına ilk müdahalede bulunarak önemli bir görevi icra ediyor.

Mayıs ayına kadar sayısı 550'ye ulaşacak yangın söndürme tankerleri, mahallelerde düğün, cenaze, yol ve ağaç sulama gibi faaliyetlerde de kullanılıyor.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.