Recent Comments

Hadim Antalya Expo 2016'da Ya Bozkır?

Sırıstat Haber Merkezi ailesi olarak Hadim Belediyemizin bu tarz çalışmaları tebrik ediyoruz gerçekten bölgenin tanıtımı kültürel değerlerin ön plana çıkarılması için çok büyük çalışmalar.
Bir abimizin gönderisi üzerine ekteki bu haberi yayınlıyor ve onun bize sorduğu soru üzerine bizde aynı soruyu sorarak "Bozkır ürünleri Expo 2016'da sunulamıyor neden Bozkır yok diyoruz!"
Hadim Expo 2016 haber metni;
Antalya'da birçok yabancı ülkenin de katılacağı uluslarası Doğal 2016 fuarında Hadim Belediyesi olarak bizde stand açacağız. Tescillenmiş Hadim kirazı, başka yerde yetişmeyen Hadim Gök Üzümü, Kecimen Üzümü, pekmezi, tıbbi bitkileri ve baharatlarının tanıtımını yaparak yeni pazarlar oluşturacağız inşallah. Özellikle kiraz ihracatında Rusya'dan boşalabilecek pazar payının farklı ülkelere yönlendirilmesi için bu fuar bir fırsat niteliği taşıyor. Böylece kirazın, üzümün ve çileğin daha fazla değer kazanacağını umut ediyorum.
Fuarın en güzel yanlarından birisi de bizim Hadim'den başka yerde yetişmeyen 9 adet çiçeğin de görücüye çıkacak olması. Hadim'in bilim dünyasına yeni tür olarak kazandırdığı 9 çiçeğimiz var. Bu çiçekler Şakayık Gülü, Lale gibi Türkiye'nin uluslararası arenada kullanılabileceği simgeleridir. Örneğin Toros Dağ Lalesi, Hadim Anemonu ve Akçırahan Çiçeği.
Bu konuda Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu'nun özverili çalışmaları ve geleceğe dönük yararlı projeleri ile doğal zenginliklerimizi tanıyor ve değerlendirme fırsatı yakalıyoruz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.