Recent Comments

İlla Başbakan mı talimat verecek?

Çevresindeki 4 ilçe ve bu ilçelere bağlı köylere hayat vermekle kalmayacak, ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlayacak Akören-Bağyurdu (Bozkır) yolu, tam 4 yıldır asfaltlanmayı bekliyor. 
kören-Bağyurdu (Bozkır) yolu. Yeni Antalya yolu ile ilçe arasında toplam 30 km'lik bir mesafe olan bu yol sadece Akören'i gelişiminin önündeki engelleri kaldırmakla kalmayacak, Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük ile bu ilçelere bağlı köylere hayat verecek.

Konya ile ilçe arasındaki mesafenin 40-50 km daha kısalmasıyla hem vatandaşa hem de ülke ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacak.  

Durumdan haberdar olan ve yolun yapılması için gerekeni en kısa sürede yapacaklarını vaad eden AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Ahmet Sorgun'dan ise hala ses seda yok.
2014 Yerel Seçimlerinin ardından yürürlüğe giren 'Büyükşehir Yasası' sonrasında yatırımlarını ilçelere kaydıran Konya Büyükşehir Belediyesi'nden de de ses yok.

Siyasiler ve yerel yönetimlerden beklediğini elde edemeyen Bozkırlılar, geçtiğimiz günlerde Ankara'ya giderek sorunun çözümü noktasında kısa adı ANKONDER olan Ankara Konyalılar Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erkoç ile görüştüler.

Bozkırlılar ve diğer ilçeler ile köyler için hayati öneme sahip bu yolun gazeteci gözünden faydalarından bazıları ise:

* Akören ilçesinin gelişiminin önündeki en büyük engellerden biri olan bu yol, Antalya yoluna sadece 30 km. İlçenin ufkunu açacak bu yolun bölge halkına sağlayacağı en önemli katkı, yeni iş alanlarının oluşumu ile ekonomik yönden olacaktır.

* Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük ilçeleri ile bul ilçelerin Konya'ya ulaşım mesafesi 75 km'ye kadar düşecek. Buda hem bölge insanı hem de ülke ekonomisi adına çok ciddi tasarruf anlamına gelir.
* Bağyurdu yolunun düz olması hem ulaşımın rahat sağlanabilmesi hem de yolun yapımı ve bakımı adına önemli bir avantaj anlamına geliyor.

* Mavi Kanyon'a ulaşım daha da kolaylaşacağı için, yolun yapılmasıyla bölgenin turizmi kısa sürede kalkınacaktır.

* Yol üzerinde kurulacak yeni tesisler, bölgenin en büyük sorunlarından biri olan göç'ü durduracak veya minimuma indirecektir.

* Yakıt ve zaman israfı önlenmiş olup, vatandaşların daha güvenli yolculuk yapmaları sağlanacaktır.
evrenselgundem internet haber sitesi olarak, bu kadar avantaja sahip bir yolun yapımı noktasında Karayolları Bölge Müdürlüğü, Konya Milletvekilleri ve yerel yönetimler neyi bekliyor?
Bu yolun yapılmaması nedeniyle insanlar ve ülkemizin uğradığı zaman ve ekonomik kayıptan kim sorumlu?

Kaynak Evrensel Gündem
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.