Recent Comments

Bozkır Çağlayan'da Bozuk yol yapılırken Düzgün yol Bozuluyor.


Bozkır Çağlayan yayla yolu için yük taşıyan kamyonlar fazla tonajlı kontrolsüz kullanımlarından dolayı Bozkır-Çağlayan arası yollarımızın alt yapısına zarar vererek kullanılamaz hale getiriyor.


Köy yollarının alt yapısına ciddi oranda zarar veren ağır tonajlı araçlar, sıkı bir şekilde takip edilerek olası bozulmaların önüne geçilmeye çalışılmalıdır. Köy yollarındaki tonaj kontrolü ile ilgili çalışmaların daha etkili ve koordineli bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. İlimizin çok sert topoğrafyası nedeniyle ağır tonajlı kamyonlar, yol yapım çalışmasında kullanılan ağır tonajlı kamyonlar ve beton mikserleri yolların bozulmasında en önemli faktörlerdir. 

Konya Büyükşehir Belediyesinin Bozkır'da bir taraftan köy ve yayla yollarındaki konforu artırma çalışmaları devam ederken diğer yanda ağır tonaj uygulamasından dolayı yollarımızın kullanılamaz hale gelmesi insanlarımız ve insan taşıyan araçların da sıkıntı yaşamasına sebep olmaktadır. Fazla tonajla taşıma yapan araçlar yollarımızın alt yapısına zarar vererek çökmeler meydana gelmesi dolayısıyla üst yapının deforme olmasıyla yol kullanılamaz hale gelmektedir. Bu sıkıntılar devletimize İdare olarak bizlere yansımakta, zaten zor bütçe imkanlarıyla hizmet etmeye çalıştığımız kırsal kesimdeki alt ve üst yapılarının bozulması ek maliyetler doğurmaktadır. Kara yolları Trafik Yönetmeliğinin 128. maddesine göre araçların ölçü ve ağırlıkları belirlenmiştir. 

Bu anlamda köy yollarımızda trafiğe çıkan ve yukarıda saydığımız işlerle ilgili taşıma yapan araçların köy yolu yapısına zarar vermeden güvenle seyredilebilecek ağırlıklarla uyması gerekmektedir. Yol yapımında bulunan şirketlere ait ağır tonajlı araçların ve ağır tonajlı beton mikserlerinin yollarımıza vereceği zararları önlemek için yetkili kurum ve kuruluşlarında mahallelerde ve ilçe merkezinde yolların korunması açısından denetimlere ağırlık verip 2918 sayılı Kara yolları Trafik Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 128. maddesine göre işlem yapılmasının gerektiği aşikardır.

Yukarıda belirttiğimiz durumların ortaya çıktığı görüntülerle sizleri baş başa bırakırken, bu çökükler de bir gurbetçinin aracının altının vurulup kartelini deldirerek aracının ağır hasar aldığını belirtmek lazım. 











Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. adamlar aracın dingili kaldırıyor metrekareye düşen yükün miktarını artırıyor o şöföre soruyorum o yolu akşama kadar sende kullanıyorsun hiçmi vicdanın sızlamıyor kamu malı na zarar verirken

    YanıtlaSil