Recent Comments

BOZKIR; YOLUNDAN SONRA #CUMA PAZARI# NI DA KAYBEDİYOR


Öncelikle kardeşlik ve sevgi ayı mübarek Ramazanı Şerifin ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.
İsterdik ki, bu mübarek ayda insanlık huzur içinde olsun. Ama maalesef günümüzün yönetim sistemlerinin insan özellikli, adalet ve ahlaki biçimli olmaması insanlığı zulüm verdiği acı içinde kıvrandırıyor.  
Biliyorsunuz bir süredir yazmadım. İstedim ki belki yanılıyoruz. Henüz yapılmak istenenler yapılmadan zan altında mı kalıyoruz. Ama görülüyor ki hiç de öyle değil.
Bozkır makus talihiyle baş başa. Ne iktidar partisinden belediye olması ne de kanunla büyükşehir belediyesine bağlanması Bozkır'ın makus talihini değiştirmiyor.
Geçtiğimiz yıl üstüne basa basa durduk, bizim yazılarımız sonrası MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı soru önergesi verdi ama zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu soruyu cevaplamadığı gibi %75 oy aldığı Bozkır'a bir ateş attı gitti. Seçim zamanında söz veren AK Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız'da şimdilik kılını kıpırdatmıyor.
Herhalde hatırlamışınızdır Bozkır'lı hayat damarının açılacağı Alanya ana yolunu kaybetti.
#CUMA PAZARI# YOK OLUYOR
Bozkır denince #Cuma Pazarı# akla gelir. Yaklaşık çevre ilçelerle birlikte ve Yörükleri de sayarsak 100'e yakın köyün merkezidir.  #Cuma Pazarı#
Bölgenin gerek kendi yetiştirdiği ürünlerle, gerekse dışarıdan gelen ürünlerle büyük bir kesimin yararlandığı borsadır. #Cuma Pazarı# 
Sevginin, aşkın, muhabbetin yeşerdiği, meyve verdiği bir bahçedir.  #Cuma Pazarı#
Hasretliklerin giderildiği, arkadaşlıkların pekiştiği bir pınar başıdır. #Cuma Pazarı#
Cuma gününun bereketinin ve hayrının pekiştiği, duaların birleştiği bir kutsal mabettir. #Cuma Pazarı#
İşte son zamanlarda Bozkır için böyle önemli olan, geniş alanların bile dar geldiği #Cuma Pazarı# yok oluyor. Dar alana sıkıştırılıyor.
Yapı düşüncesi olarak kapalı bir pazarın olması ne kadar güzelse, bir değerin, bir kültürün yok edilmesi de o kadar kötüdür.
Bu proje yapılırken, neredeyse Bozkır'ın tamamına yayılan bu pazarı, dar alana nasıl sığdıracağız diye düşünülmedi mi?
Dar alana sıkıştırılan pazar yeri zaten iş imkanları olmayan tüm kaderini pazara bağlayan Bozkır  için ciddi bir yıkım olacağı düşünülmedi mi?
Şehrin göbeğinde yapılan Pazar sonrası zaten sıkışık olan trafiğin ne olacağı düşünülmedi mi?
Yani kısacası sorular çoğalabilir, sözler söylenebilir, misaller artırılabilir ne olursa olsun ahval yüzyıllara meydan okuyan #Cuma Pazarı# yok oluyor.
İKİ ÇİFT LAFTA BOZKIR'LIYA
Tabi biz doğru olanı sonuna kadar son nefesimize kadar yazmaya söylemeye devam edeceğiz ama asıl olan mal sahipleri malına sahip çıkmaz ise faydasız.
Ben artık yöneticilere, yönetenlere bir şey söylememeye karar verdim.
Biz dar imkanlarla sesimizi çıkarıp bir yerlere duyurmaya çalışıyoruz dönüp baktığımız da arkamızda kaç kişi görüyoruz.
Geçtiğimiz yıl yol konusunda tabiri caizse göbeğimiz çatladı, konuyu kamuoyuna taşıyalım diye. Arkamızda destekçimiz bir elin parmakları kadardı. Siyasi korkular mı desek, vurdum duymazlık mı desek kimseden ses çıkmadı. Dedik, bunu sadece yazılarla değil organize edin bir miting şeklinde yapalım gelip anlatalım kimse tınlamadı.
Aslında biz kendimize falan destek istemiyoruz, Bozkır'ı korumak Bozkır'ı geleceğe taşımak için destek istiyoruz. Dediğim gibi kimsenin umurunda olmadı.
Hep duyuyordum ama görmemiştim geçtiğimiz günlerde bir günlük bir Bozkır seyahatim oldu Pazar inşaatını görünce içim sızladı.
Dedim; demek ki, Bozkır'ın değeri olan #Cuma Pazarı# yok oluyor.
Şimdi umursamaz, gelecek kaygısı gütmeyen siyasi çıkar veya nemalazımcılıkla görmezlikten gelen Bozkır'lıya soruyorum.
Dört gözle #Cuma Pazarı# nı beklerken, pazarınız yok olacağını hiç mi düşünmediniz?
EY BOZKIR'LI!...
YOLUNUZ GİTTİ SES ÇIKARMADINIZ, PAZARINIZ GİDİYOR SES ÇIKARMIYORSUNUZ GELECEKTE BOZKIR BİR MEZRA HALİNE GELDİĞİNDE VİCDANINIZ NASIL RAHAT EDECEK?
Eh artık söylenecek bir şey yok.
Selametle!...     
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.