Recent Comments

Bozkır’dan Yükselen Ses: NİSAN


​Konya'nın yetiştirdiği ve bu topraklara kazandırdığı güzel bir insan, muhteşem bir ses: Nisan Fazlı İnce

Mühendislik Fakültesi mezunu olmasına rağmen müziğe olan ilgisini sahneye taşıyan ve bu aşkını bir albümle taçlandıran Nisan'ı yakından tanımak istedik. Resmi web sitesi nisanofficial.comaracılığıyla ulaştığımız basın danışmanı Seyhun Sertan beyle gerçekleştirdiğimiz keyifli bir sohbetin ardından Nisan, menajeri Hasan Akkaya ve aranjör Aydın Baş ile bir araya geldik. Çok geçmeden anladık ki, bu dörtlünün aralarında bir iş ilişkisinin dışında çok samimi ve dostluğa dayanan bir ilişki söz konusu. İşlerini profesyonelce yapmanın gayretindeyken, maddi ilişkilerden ziyade dostlukla hareket ettiklerini fark ettik.

Kendisi ve ekibini tanımaktan memnuniyet duyduğumuz ve mütevazı kişiliğiyle bizleri cezbeden Nisan'ı siz değerli okurlarımıza tanıtmak istiyoruz.

Daha küçük yaşlarda bağlama ustası abisi Mehmet İnce'den etkilenerek müziğe ilgi duyan Nisan, önce öğrencilik yıllarında okul geceleri ve şenliklerin, sonrasında ise düğünlerin vazgeçilmez ismi olmuş. Askerliğini yaptığı dönemde dahi ordu evinde sahne almaya devam etmiş. Mühendislik Fakültesi'nden mezun olmuş ama müzik aşkı mühendisliğinin önüne geçmiş. Profesyonel yaşamında mühendislik yerine müzikle uğraşmayı tercih etmiş.


​Yönetmen Hasan Akkaya ve Nisan

Nisan, o günleri ve albüm çıkarmasına varan süreci şöyle anlatıyor:

Üniversite yıllarımda bir yandan mühendislik eğitimine devam ederken, diğer yandan müzikle ilgili olarak kendimi geliştirmeye devam ettim. Çeşitli enstrümanlar konusunda tecrübe edindim. Nedendir bilmiyorum, belki düğünlerde de hep klavye kullandığımdan bu konuda daha çok uzmanlaştım. Zaten profesyonel müzik yaşamıma da piyanist şantör olarak adım attım diyebilirim. Çeşitli restoranlarda ve büyük otellerde piyanist şantörlük yapmaya başladım. Dinleyenler beni çok sevmiş olacak ki, birçok etkinlik ve organizasyonda aranan isim haline geldim.

Nisan'ın "Son Fasıl" adlı video klibinde oynayan Seyhun Sertan ve Merve Altıner.

Daha sonra aranjörüm Aydın Baş ile profesyonel bir ses stüdyosu kurduk. Bu stüdyoda "Yıldız Perim" adlı albümü hazırladık. Albümde iki tanesi bana, sekiz tanesi de Aydın Baş'a ait olan on şarkı yer aldı. Bu albümden ilk olarak "Tadımı Tuzumu" parçasına, ikinci olarak da "Yıldız Perim" adlı parçaya yönetmenimiz ve gönüldaşım Hasan Akkaya ile birlikte bir klip çektik. Albüm tamamlandıktan sonra çeşitli yerlerde konserlerimiz oldu. Ulusal ve yerel kanallardan davetler aldım. Davetlere icabet ederek birçok tv kanalında davetli sanatçı olarak yer aldım. Ancak bazı sebeplerden dolayı müzik faaliyetlerime bir süre ara vermek zorunda kaldım. Müziği ne kadar çok sevseniz de ayakta kalmak için düzenli olarak gelir elde edebileceğiniz bir işe ihtiyaç hissediyorsunuz. Bu sebeple kendime ait Ay Medikal firmasını kurdum. İş ve profesyonel anlamda müziği bir arada götürebilmek gerçekten çok zor…

Şimdilerde ise müziğe tekrar hız vermek istiyorum. Bu sebeple sevgili Hasan Akkaya ile "Son Fasıl" isimli parçama bir klip çektik. Klip bende özel bir yeri olan Afyonkarahisar'da çekildi. Sinanpaşa ilçesine bağlı Boyalı beldesinde bulunan tarihi Selçuklu Külliyesi'ni kendimize mekan olarak seçtik. İç mekan olarak ise Garden Kale Termal Otel'i kullandık. Buradan Sinanpaşa Belediye Başkanı Sayın Murat Karakoyun'a, Garden Kale Termal Otel Müdürü Ahmet Eroğul'a, klipte yer alan sevgili dostum Seyhun Sertan ve Merve Altıner'e tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Umarım sizlerin beğeni ve takdirlerine layık oluruz…


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.