Recent Comments

ALLAH BİRLİĞİMİZİ DAİM KILSIN!


​15 Temmuz 2016 tarihinde, Ülkemize darbe girişiminde bulunanlara karşı, Bozkır halkı ile siyasi parti ilçe başkanları kent meydanında birlik ve beraberlik içerisindeler. Bozkır halkımız siyasilerle birlikte akşamları her gün bir araya gelerek tek yürek olmaya devam ediyor. Bozkır'a gelen Konya mehteran takımı da ilçe halkına söylediği marşlarla kent meydanında halkımızı coşturdu.

 Her gün kent meydanında bir araya gelerek hainlere karşı demokrasi nöbeti tutan Bozkır halkı, siyasileri ve idarecileri demokrasi nöbetinin beşinci gününde kent meydanında gıyabi cenaze namazı kıldılar. Vatan için şehit düşen şehitlerimiz için, kent meydanında kılınan gıyabi cenaze namazının ardından konuşmalar ve Mevlid-i Şerif okundu. Ertesi günü ise Konya Mehteran Takımı yine kent meydanında halkımızı coştururken, Bozkır caddelerinde toplu yürüyen ilçe halkı caddelere sığmadı.
Konya mehteran takımının ilçemize gelmesinden bir gün önce, kent meydanında tüm şehitlerimiz için kılınan gıyabi cenaze namazından sonra Ak Parti İlçe Başkanı, CHP İlçe Başkanı, MHP İlçe Başkanı, SP ilçe Başkanı, BBP İlçe Başkanı kent meydanına toplanan halkı selamladılar. İlçe Başkanları yılmadan demokrasi nöbeti tutan Bozkırlılara ne kadar teşekkür etsek azdır dediler. İlçe Başkanları halkımıza birlik ve beraberlik mesajları verirlerken, hiçbir darbe girişiminin kabul edilemeyeceğini, milli irademizin devamı için sonuna kadar birlik içerisinde desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini, Vatanımıza darbe girişiminde bulunan hainlere karşı da gereken en ağır cezaların verilmesini istediler. İlçe Başkanları ertesi günü ise, mehteran takımı ile birlikte Bozkır caddelerinde halkımız ile birlikte yürüdüler.

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün ise, kent meydanındaki binlerce kalabalığa Asımın Nesli diyerek selamladı. Başkan Gün, girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez, diyerek birliğimizin ve beraberliğimizin daim olmasını diledi.
Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, "15 Temmuz Türkiye'de bir milat olsun, yeniden dirilişimize vesile olsun. 15 Temmuz artık milletimizin bir bayramıdır. Artık milli birliğimizin ve beraberliğimizin bir sembolü olacak. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Kaderin üstünde bir kader vardır, göklerden inen bir karar vardır. Ortada bir hesap varsa, rabbimizin de bir hesabı vardır" dedi.

Başkan Gün konuşmalarına şu şekilde devam etti, "dünya'ya bir lider gelecek, dünya beşten büyüktür diyecek, sizin plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü biliyoruz diyecek. İşte bunu sindiremediler, sindiremeyecekler. Biz öyle bir milletiz ki, İspanya'daki Yahudiler bize sığındı, Irak'taki Türkmenler bizlere sığındı, balkanlar, Somali, Suriye bize sığındı. Biz dünyaya yettik, İspanya'ya da yeteceğiz Suriye'ye de yeteceğiz. Sıkıntı buydu. Bunları sindiremeyen kolay günlerin ülkeleri, Pensilvanya üzerinden ders vermeye çalıştılar. Ama en büyük dersi milletimiz onlara verdi. Biz buradayız, Bozkır burada, Konya burada 81 il ve tüm ilçeler burada."diye konuştu.
Başkan Gün daha sonra orijinal ismi dua olan Arif Nihat Asya'ya ait "biz kısık sesleriz" şiirini okudu.

Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, "Bozkırlı hemşehrilerimiz bu girişimin olmayacağını gösterdi. Ben Bozkırlı hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bu destanı gelecek nesillerimize aktarmalıyız. Bu yaşanan olumsuzlukları gelecek nesillerimize doğru bir şekilde aktarmalıyız."dedi.
Konuşmaların ardından şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunurken, eller semalara açılarak dualar edildi. Kente meydanına ertesi gün Konya'dan gelen mehteran takımı ise, kent meydanda halkımızı coşturdu.

Kent meydanında düzenlenen nöbete Bozkır Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgür Can, Bozkır Emniyet Amiri Veysel Öz ve sivil toplum kuruluşlarının ilçe başkanları da katıldı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.