Recent Comments

Antalya Yolundaki bu Dört Yola Acilen alt geçit yapılmalı


​Dereköy Dalamaz mevkiinden gelen yol ile Harmanpına'dan gelen yolun birleştiği Bozkır-Antalya yolu güzergâhındaki dört yolda sık sık trafik kazaları meydana gelmektedir. Bozkır, Dere ve Harmanpınarlı vatandaşlar, yetkililer tarafından bu yolların birleştiği dört yola acilen alt geçit yapmalarını istediler.

 İlçemize bağlı Dereköy Dalamaz ve Harmanpınar mevkiinden gelen yollar, Bozkır-Antalya yolu ile birleşmesiyle o bölgede karşılıklı dört yol meydana gelmektedir. Sürücüler tarafından bu ölümlü dört yol mevkiinde sık sık kazalar yaptıkları, hatta ve hatta çok sayıda ölümlü kazaların bile yaşandığını ve ölümlü kazaların bulunduğu bu dört yola, vatandaşlarımız gibi bizlerde Bozkır Postası Gazetesi olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından acilen tedbir alınarak gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Kazaların sıkça görüldüğü ve yaşandığı bu dört yola artık alt geçit yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söylüyoruz.
Bahsi geçen aynı bölgede, Bayramdan önce de akşam saatlerinde Antalya'dan Karaman'a gitmekte olan 06 FR 7161 plakalı araç ile Bozkır Harmanpınar mahallesinden Dereköy mahallesine gitmekte olan 42 RE 935 plakalı araç dörtyol kavşağında çarpıştı.
Kazada 42 RE 935 plakalı aracın sürücüsü Yaşar Altunbaş ile araçtaki kişiler kazada yaralandılar. Kazadan sonra yaralananlar acil 112 ekipleri tarafından Bozkır Devlet Hastanesine kaldırılırken, 42 RE 935 plakalı araç şoförü Yaşar Altunbaş ise, Seydişehir Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi. Yaralıların tedavileri yapıldıktan sonra taburcu oldukları öğrenildi.
06 FR 7161 plakalı araç, Bozkır-Antalya yolundan Antalya istikametinden Bozkır-Karaman istikametine yüksek hızla seyir halindeyken, taliye yoldan seyir halinde ana yola çıkan, 42 RE 935 plakalı aracı fark edemeyerek çarpışmalarına neden olduğu tahmin edilmektedir.

Gazetemiz muhabirinin araştırmalarına göre, ölüm kavşağı olarak tabir edilen bu dört yol kaşağında, yeni Antalya yolu hizmete girdiği yıldan bu yana çok sayıda trafik kazalarının yaşandığı, ölümlü kazalara bile ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmıştır. Bozkır istikametinden Antalya istikametine giden ana yol güzergâhında aşırı eğimden dolayı yüksek hızda seyreden araçların yan yoldan gelen araçları görmemesinden dolayı trafik kazalarının sıkça meydana geldiğini o bölgedeki vatandaşlarımız tarafından da belirtilmektedir.
Söz konusu dört yol kavşağında kazaların azalması için, Konya Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Bozkır-Antalya yolunda bulunan bu dört yol kavşağına acilen alt geçit yapılması büyük önem arz etmektedir. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.