Recent Comments

Arslantaş Şenliğinde Sürpriz


​Arslantaş Mahallesi Kültür Derneği tarafından bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri Kültür Şenliğine uzaktan yakından gelen Arslantaşlılar bir araya geldi. Şenlikte yapılan açık artırmada, Konya'da ikamet eden Arslantaşlı Hasan Yıldırım ağalığı göğüsledi.

Arslantaş Mahallesine ait örencik yaylasında gerçekleştirilen Kültür Şenliğinde, şimdiye kadar ilçemize bağlı bazı köylerde yapılan şenlikler de yaşanmayan bir olumlu olaya Arslantaş Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yılmak Ak imza attı. 

Arslantaş Kültür Şenliğinde yapılan çekilişlerde, dernek başkanı Yılmaz Ak, Kur'a çekimine özel olarak bir ailenin umreye gitmesi için Kur'aya umreyi de koydu. Yapılan Kur'a çekimlerinde çeşitli hediyeler verilirken, umre çekilişine özel bir çekiliş yapıldı. Umre çekilişi yapılırken, Arslantaşlıların heyecanları dorukta olduğu görüldü. Yapılan umre kurasının çekimi ise, eşi vefat etmiş olan Anakadın Canbaz'a çıktı. 

Dernek Başkanı Yılmaz Ak gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamasında: "Herkes gibi bizde bu yıl kurmuş olduğumuz Arslantaş Kültür Derneği olarak yaylamızda şenliğimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Bayramın üçüncü günü yaptığımız şenlik muhteşem bir havada geçti. Şenliğe katılım beklentilerimizin çok üzerinde olmuştur. Şenliğimize katılan başta Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün'e, AK Parti Bozkır İlçe Başkanı Memduh Çelmeli'ye, bazı Belediye Meclis Üyelerine, daire amirlerine ve misafirlerimize, uzaktan yakından gelen tüm hemşehrilerimize gazeteniz Bozkır Postası aracılığıyla Dernek Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum.


Ayrıca bu şenlikte Bozkır genelinde yapılan şenliklerde yaşanmayan bir olaya imza attık. Şenlik boyunca yapılan çekilişin ardından, bir aileyi masrafları derneğimiz tarafından karşılanmak üzere umreye göndermek için kur'a çekimi yapıldı. Yapılan kur'a çekimi ise eşi vefat eden Anakadın Canbaz hemşehrimize çıkmıştır. Bu bayan hemşehrimiz yanına ister oğlunu, isterse kızını alarak bu yıl içerisinde umreye gönderilecektir. İnşallah daha sonraki yıllarda yapılan şenliklerimizde daha fazla ailelerimizi umreye göndeririz. Bu yapmış olduğumuz sürpriz gelişme bölgemizde yapılan diğer şenliklere de inşallah örnek olur" diyen Başkan Yılmaz Ak, gelecek yıllarda da yapacakları şenliklerde daha beklenmeyen sürprizlere imza atmaya devam edeceğini belirtti.

Öte yandan Dernek Başkanı Yılmaz Ak, Arslantaş Kültür Derneğinin kurulmasında öncülük yapan ve kurucu başkanı olan Tapu Müdürü Mustafa Ünal'a da ayrıca teşekkür etti.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.