Recent Comments

Bozkır’ın yüzü gurbetçiyle güldü


​Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasından dolayı, Bozkır'da gurbetçi akını olduğu görüldü. Bozkır dışında yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin ilçemize gelmesiyle birlikte Bozkır son yılların en hareketli günlerini yaşadı.

 Bozkırlının yoğun yaşadığı başta İstanbul olmak üzere, çeşitli illerde yaşayan gurbetçilerin yaz tatili ve Ramazan Bayramının 9 gün olması dolayısıyla Bozkır'a gelmeleri esnafın yüzünü güldürürken, cadde ve sokaklarda aşırı trafik yoğunluğu yaşandı.
Çok sayıda gurbetçinin gelmesiyle birlikte ilçemizde nüfus yoğunluğu artarken, ilçede doğru dürüst araba park yerlerinin olmamasından dolayı zaman zaman caddelerde trafik durma noktasına geldi. Ana Cadde üzerinde sağlı sollu park eden araçlar yüzünden trafik akışının aksaması yüzünden de tartışmaların olduğu görüldü. Vatandaşlar ise yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını istediler. Trafik ekipleri ile Bozkır Belediyesi Zabıta ekipleri trafik yoğunluğunu gidermek için çalışmalarını amansız bir şekilde sürdürseler de olmadı.
Fakat her şeyden en önemlisi gurbetçilerimizin Bozkır'a gelmeleri ve bayram alışverişi yoğunluğu yaşanması esnafımızın yüzünü güldürmeye yetti. Çarşı pazar hareketlenirken, kentin cadde ve sokaklarındaki çeşitli iller ile yabancı plakalı araçların yoğunluğu dikkat çekti. Bayram dolayısıyla memleketlerine gelen gurbetçiler dost ve akrabalarıyla doya doya hasret giderirlerken, Bozkır halkı ve esnafının, ilçeye ekonomik yönden katkı sağlamaları nedeniyle dört gözle bekledikleri gurbetçilerin gelmesiyle birlikte kent merkezinde yaşanan hareketliliğe oldukça sevindiler. Ama bazı esnaflarımız yol boyundaki kendi dükkanlarının önlerine araçlarını park etmelerinden dolayı da trafik akışını engelledi. Böyle bir günde esnaflarımız araçlarını ya getirmemelilerdi, yada uygun yerler bularak park edebilirlerdi. Örneğin okul bahçeleri araç parkı için açık bırakılmıştı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun hareketlilik Bayram tatilinin bitmesiyle birlikte, bu hafta durgunluğa bırakması bekleniyor. Yoğun trafiğin yaşanmasından dolayı vatandaşlar, demek ki Bozkır'ın nüfusu çok yüksek olsa Bozkır'ın cadde ve sokakları her gün çekilmez hale gelecek dediler.
İlçemize gelen bazı gurbetçi hemşehrilerimiz de, Bozkır Belediye Başkanının yapmış olduğu çalışmaları yerinde görünce, Başkan Gün'e gazetemiz aracılığıyla teşekkür ederlerken, Bozkır'da araba park yerlerinin düzenli olmamasını ve bu düzenin acilen gelmesini istediler. Yıllardır geri kalmış Bozkır'ın, iktidar partisinin Belediye Başkanlığıyla artık bir şehre dönüşmesinin gerekliliğine de vurgu yaptılar. Bozkır'ın zamanla şehir olacağına, Bozkır'ın çeki düzenin de bu sefer bu başkanla geleceğine inandıklarını ve görmeye başladıklarını söylediler.
Öte yandan ilçemize gelen gurbetçilerimiz her bayramda olduğu gibi bu bayramda da başta ekmek olmak üzere bazı aradıklarını bulamama zorlukları yaşadıklarını belirttiler. Bozkır Belediye Başkanı önümüzdeki bayramlarda, başta ekmek olmak üzere, bu tür olayların yaşanmaması için şimdiden tedbirlerini alacağına Bozkır Postası gazetesi olarak inanıyoruz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.