Recent Comments

İdam talebi değerlendirilecek askerler hassasiyetle yargılanacak


​Darbe girişimi sonrası gündeme gelen idam cezası ve askerlerin yargı süreci hakkında bilgi veren AK Parti Ziya Altunyaldız, konuların hassasiyetle yürütüleceğini vurguladı.

AK Parti Konya Milletvekili Bozkırlı hemşehrimiz Ziya Altunyaldız, darbe girişimi sonrası idam ve er rütbesinde görev yapan askerlerin durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Altunyaldız, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın idam cezasıyla ilgili sözlerine değinerek, "Halk tarafından idam isteniyor. Demokrasilerde halkın talebi mutlaka değerlendirilir. Bu konu hakkında muhalefetle görüşülüp darbe girişiminde bulunanlara en ağır ceza verilecek" dedi. İdam cezasının geri gelmesi halinde bu durumu kapsayacak unsurlar hakkında da bilgi veren Altunyaldız, "Bu konuda şu aşamada net bir şey söylemek mümkün değil. Bu detaylı bir çalışma değerlendirilmesi gereken hassas bir konu. Bu çerçevede özellikle milletimizin iradesi ve talepleri bizim için önemli. Kapsamının ne olacağı, kapsamına hangi suçların gireceği, vatana ihanet dışında hangi unsurların içine alınıp alınmayacağı, çok geçmeden netleşir ve kamuoyuyla paylaşılır" diye konuştu.

"FARKINDA OLAN VE OLMAYAN ASKERLERİN AYRIMI YAPILACAK"
Darbe girişiminde bulunan askerlerin durumunun yargıda nasıl bir izleneceği hakkında bilgi veren Altunyaldız, "Bu konu bizim açımızdan son derece hassas. Asla bu konuda toptancı bir yaklaşım içerisinde olmayacağız. Yargı mensupları bu konudaki süreçleri hassasiyetle inceliyor. Yargıda maddi ve subjektif suç unsurları var. Dolayısıyla kasıtla ve bilerek veya kandırılma ve bilmeyerek işlenen suçlar yargıda farklı sonuçlar doğurur. Bilindiği gibi her aileden milletimiz ve devletimizi korumak için zorunlu olarak asker alınır. Bu anlamda askerlerden emir komuta zincirinin bozulmasını ve ihaneti fark etmeden sokağa çıkmaları ve kandırılmaları elbette değerlendirilecek. Burada asıl yoğunlaşma ihanetin içindeki emir komuta zincirini bozan kesim üzerine olacak. Bu işin içerisine girmiş her türlü ihtimalin sorgulanması gerekiyor. Yargı bu konuda çalışıyor ve sonuçları ona göre değerlendireceğiz. Bu işin içerisinde kasıtlı bulunanlarla fark etmeden alanların ayrımı yargı sürecinde belli olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadoluda Buğün İlyas Şen
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.