Recent Comments

Batı darbelerin neresinde


​Değerli okurlarım Mısır'da 2013 de yapılan askeri  darbeyi iyice analiz etmeden ve gelişen olayları  anlamadan 15 temmuz  fetö darbe girişimini izah edemeyiz. Yıl 2013 ve Arap baharı sonrası  Arap coğrafyasında düzenin değişebileceğinin  görülmeye başlaması ve sonrasında  Mısır ilk kez demokratik seçimlerle Mursiyi Cumhurbaşkanı seçerek bütün Arap  dünyasına bir umut olmuştu. Zaten Davos'da one munite ile tüm İslam coğrafyasında dikkatleri üzerine çeken Erdoğan, ümmetin umut ışığı olmuş güçlü bir lidere dönüşmesi ile önce Erdoğan'a içerden gezi,  17-25 aralık darbe girişimleri ile yıpratmaya çalışmışlardır, sonrasında  Mısırda  % 52 oyla seçilen Mursi  batının gözünü iyice korkuttu neden? Çünkü Mursi tüm Araplara bir umut verdi. Arap yarımadası artık tümüyle demokratik bir yapıya kavuşabilirdi yüzyıldır mazlum olan   coğrafyada Erdoğan Müslüman ümmete  ve Mursi de Araplar  nezdinde bir umut olmaya başlamıştı .  Bu da batı için, üst akıl için, hem enerji açısından, hem de kilise için büyük bir tehlike arz ediyordu. 

Ve batı  önce Mısır'da  ipleri  elinde olan  savunma bakanı ve Genel kurmay başkanı Sisi'yi devreye sokarak seçilmiş iktidara darbe yaptırdı. Halk tahrir meydanında demokrasi nöbetleri tutarken darbeciler tarafından haince şehit edildi ve sözde demokrasinin beşiği olan batılı devletler seçilmişlerin yanında yer alması gerekirken darbecilerin yanında yer alarak amaçlarının demokrasi değil batının efendi, Müslüman milletlerin köle olarak kalması gerektiğini fiili eylemleri ile göstermiş oldular. Hatırlayın o zamanlar tüm batılı ülkelerin  darbeci sever tutumları karşında Türkiye hariç tüm dünya lal olmuş olanı biteni izlemekle yetinmişti . Erdoğan o tarihlerde darbeci  Sisi ve batılı devletleri ve özellikle de ABD'nin tavrını  eleştirerek yine tüm İslam ümmetinin sevgisi ve takdirini alarak ümmetin lideri olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu. 2013  yılında  meydana gelen Mısır darbesi,  Türkiye de başarılı olamayan 15 temmuz   darbe girişiminin provası niteliğindedir.  Benzerliklerin  en önemlisi batının  Askeri darbenin arkasında  durarak  Sisi'ye destek vermesidir.  Darbeci Sisi askerin işlediği suçları  Mursi'ye  isnad etmesi ile darbeye meşruiyet kazandırmak istemiş ve batı da buna destek vermiştir hele Mursi'nin  idamla  yargılanmasına göstermelik tepkiler vererek geçiştirmeleri demokrasi kavramının sadece kendileri için geçerli olduğunu göstermiştir. Fransa da terör eylemleri sonrası ohal ilan edilmesine destek veren batılı devletler Türkiye'de darbe sonrası ilan edilen  ohali  eleştirmeleri  Türkiye'nin karşısında bir tavır değil de nedir. Eğer darbe başarılı olsa idi Darbecilerin meşruiyetini  Mısır da olduğu gibi ilk batılı devletler tanırdı. Darbe sonrası ABD'ye yöneltilen eleştirilere  alelacele verilen  bizim alakamız yok açıklamaları  ve  Fetö hainini vermemek için türlü bahaneler öne sürmeleri  darbeyi  dış güçlerin desteği ile planlanıp uygulandığını göstermiştir.  Almanya da Türk kardeşlerimizin düzenlediği darbeye karşı demokrasi mitinginde Sayın Erdoğan'ın telekonferansla katılmasını mahkeme kararı ile engellemeleri ve en önemlisi Batılıların  Darbenin neden başarısız olduğunu sorgulayan makale ve haber yapmaları dış güçlerin darbeye verdiği desteği  göstermektedir.

 Değerli kardeşlerim batı ve onun uşakları aziz milleti hesaba katmayarak   darbenin başarılı olacağını zannederek planlar  yapmış ve başarısız olunca refleks olarak Erdoğan'a karşı tutum sergilemekten kendilerini alıkoyamamışlardır.  En önemlisi de Darbeye karşı olduklarını söylemelerine karşı tutuklu haklarının korunmasını talep etmeleri ve Halkımızın  İdam cezasının tekrar yürürlüğe getirilmesi isteğine de  şiddetle  karşı çıkmaları çok önemlidir. Yahu sizin polisinize taş atan adamı vurma yetkisi veren bir yasanız varda bize hainlik edenleri idam etme cezası neden olmasın. SAYGILARIMLA
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.