Recent Comments

Bozkır’ın ilk genç hafızı ödüllendirildi.


​Konya'nın Bozkır ilçesinde İlçe Müftülüğü ve Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (Bimder)'in ortaklaşa yürüttüğü hafızlık projesi ilk meyvesini verdi.

Geçtiğimiz senelerde Bozkır ilçesine bağlı Sogucak mahallesinden ilçe merkezine taşınan Ayyıldız ailesinin çocuklarına ilçede yürütülen Hafızlık projesi ile sahip çıkan İlçe Müftülüğü ve Bimder sivil toplum kuruluşu kısa zamanda hem okul eğitimini gören hem de hafızlık eğitimi alan Halit Ayyıldız'ın hafız olmasını sağladı.

Bozkır ilçesinde yürütülen hafızlık projesinin ilk hafızı olmasından dolayı Bozkır ilçe Mütfütülüğünde genç hafız ilçe Müftüsü Seyit Böğet, Bozkır Bimder Derneği Yönetim Kurulu Mehmet Görür ve Dernek yönetimi tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi. Bimder yönetimi tarafından yapılan açıklamada 15 tatil'den sonra ilçede ilk olarak hafız olan Halit Ayyıldız'ın öğrencilere söz verildiği gibi Umreye gönderileceği belirtildi.

Ödül töreninde çok duygulandığını belirten ilçenin ilk genç hafızı Halit Ayyıldız yaptığı konuşmada "7.sınıfın sonunda Sogucak Ortaokulunda okurken ailemin Bozkır ilçe merkezine taşınması sonrasında Bozkır Merkez Atatürk Ortaokuluna kayıtımı yaptırdım.  İlçeye geldiğimiz günden sonra eğitim anlamında Bozkır İlçe müftülüğü ve Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği(Bimder) bizlere her konuda destekçi oldu. Bizlere yapmış oldukları desteklerin gereği olarak bizlerde hem okulumuzu okurken hem de hafızlığa çalıştık Allaha şükürler olsun ki hocalarımızın destekleri ile de başarılı olduk. Öğrenci arkadaşlarımıza tavsiyem istedikten sonra herkes başarılı olabilir teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Müftüsü Seyit Böğet yaptığı açıklamada "İlçemizde faaliyet gösteren Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği(Bimder) ile birlikte Elhamdülillah ilk hafızımızı çıkardık.  Bu bir meyvedir. Bundan sonraki gayretimiz bu hafızların arkasının gelmesidir.

Hem erkeklerde hem de kızlarda hedef artık hafızlık taç giyme törenleri yapmaktır. Bozkır'da fetret devrini yaşayan hafızlık sistemi yeniden canlanmaya başladı. Rabbim sonuna kadar bizleri ve tüm emeği geçenleri muavvaf eylesin" dedi.





Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.