Recent Comments

Gündoğmuş'ta belediyenin lokanta sahibini mağdur ettiği iddiası


​Gündoğmuş ilçesinde 5 yıl önce köy tüzel kişiliğinden yap-işlet devret modeliyle 10 yıllığına sözleşme yapan Bozkır Lokantası sahibi Fadime Öztunç, Büyükşehir Yasası sonrası Gündoğmuş Belediyesi tarafından sözleşmesinin haksız yere feshedildiğini ileri sürdü.

Haberin Videosu için Tıklayınız!

Gündoğmuş ilçesinde 5 yıl önce köy tüzel kişiliğinden yap-işlet devret modeliyle 10 yıllığına sözleşme yapan Bozkır Lokantası sahibi Fadime Öztunç, Büyükşehir Yasası sonrası Gündoğmuş Belediyesi tarafından sözleşmesinin haksız yere feshedildiğini ileri sürdü.

Gündoğmuş İlçesi Pembeler Mahallesi Gelesandra yaylasında lokanta işleten Fadime Öztunç, 5 yıl önce köy tüzel kişiliği tarafından 10 yıllığına sözleşme imzalayarak dağlık bir alana yap-işlet devret modeliyle lokanta inşa etti.  Ancak Büyükşehir Yasasından sonra köyün mahalleye dönüştürülerek Gündoğmuş Belediyesi hizmet alanına girmesiyle birlikte Belediye ile arasında sıkıntılar yaşanmaya başladı. Önce Kasaplık ruhsatı yok diye işletme ruhsatını iptal eden belediye, işyerinin kasaplık ruhsatının çıkması üzerine ve yürütmeyi durdurma kararını almasından sonra bu kez de 2 yıldır kira ödemediği gerekçesiyle sözleşmeyi feshetti.

Belediye yetkililer, fesih kararı ile boşaltma işlemleri için jandarma ekipleriyle birlikte lokantaya gelerek tahliyede bulundu. Lokanta içindeki eşyalar belediye ekipleri tarafından dışarı çıkartılırken, kapının kilidini de değiştirdiler.

Bugüne kadar yaklaşık 300 bin TL yatarım yaparak masraf ettiğini belirten  Fadime Öztunç, Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in  sırf Bozkır'lı olmaları ve yabancı olmalarından dolayı 2 yıldır kendileriyle uğraştığını öne sürdü.

Gündoğmuş Belediyesi'nin önce kasaplık ruhsatı yok diyerek encümen kararıyla lokanta ruhsatını iptal ettiğini dile getiren Öztunç, "Belediye, kasaplık ruhsatımız yok diyerek ruhsatımızı iptal etti. Oysaki kasaplık ruhsatımız vardı. Bize sormadan encümen kararıyla ruhsatımızı iptal etmişler. Antalya İdare Mahkemesine dava açtık ve yürütmeyi durdurma kararı aldık.  Bizde tekrar işyerimizi çalıştırmaya başladık. Ancak her iki güne bir belediye ekipleri gelerek bize baskı uygulamaya devam etti. En son sözleşme gereği 2 yıldır kira parasını ödemiyoruz diye sözleşmeyi feshetmişler. İki yıldır tüm kira ücretlerini banka vasıtasıyla ödedik, makbuzları var. Biz burada ekmeğimizin peşindeyiz, o kadar yatırım yaptık. Sırf Gündoğmuşlu değiliz, Bozkırlıyız diye Başkan bizimle uğraşıyor" dedi.


Mağdur olduklarını anlatan işletme sahibi Fadime Öztunç, "Buraya 5 yıl emek verdik, bir dünya masraf ettik. Haksız yere hukuksuz bir şekilde bizi buradan çıkartmak istiyorlar. Belediye işi gücü bırakmış insanların emekleriyle işleriyle uğraşıyorlar. ayıp, günah. Benim karşımda derme çatma yerde et satılıyor ruhsatı bile yok, markette desen öyle hiç birinin ruhsatı yok onlara hiç bir işlem yapılmıyor. Bizim her şeyimiz kayıtlı kürekli ama nedense belediye bizimle uğraşıyor" ifadelerini kullandı.

Avukat Ülkü Şahin Baş'ta belediyenin  hukuksuz yere işyerini kapattığını savunarak, "Buraya müvekkilimin işyerini tahliye ettikleri için geldik. Gündoğmuş Belediyesi'nin müvekkilimle kişisel olarak uğraştığı düşüncesindeyiz. Hukuki süreçlere başladık ve devam ediyor. Daha önceki zamanlarda müvekkilime ait işyerinde et satıldığı ve kasap ruhsatı olmadığı gerekçesiyle de ruhsat iptal işlemi gerçekleştirilmiş. Ancak müvekkilimin kasap ruhsatı olduğu için Antalya İdare Mahkemesine davamızı açtık. Yargılanması devam etmektedir.  Yürütmeyi durdurma kararı aldık ve bu kararla işletmemizi tekrar yeniden açtık. Gündoğmuş Belediyesi, bu seferde müvekkilimin kira bedelini ödemediği gerekçesiyle sözleşmesini feshetmiş. Oysaki müvekkilimim banka yoluyla tüm kira bedellerini ödemiştir. Bu nedenle yapılan haksız işlemin iptali gerekiyor. Söz konusu işlem hukuksuzdur ve iptalini sağlamak için dava açacağız" dedi.


Kaynak: http://www.haberci07.com/gundogmus-ta-belediyenin-lokanta-sahibini-magdur-ettigi-iddiasi/19432
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.