Recent Comments

HANGİMİZ SEVMEDİK HANGİMİZ GÜVENMEDİK

Ali Dutal
         Ülkemiz kurumlarının güvenirliği ile ilgili yapılan tüm anketlerde en güvenilir kurum her zaman TSK olmuştur. Yıllar içerisinde küçük oranlı kaymalar olmakla birlikte bu durum hiç değişmemiştir.
         Global Politika ve Strateji Merkezi tarafından kurumlara olan güven düzeyi ile ilgili 26 ilde 2209 kişinin katılımıyla ve yüz yüze görüşme yöntemiyle 20 Ocak – 7 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Global Türkiye Toplumsal Eğilimler  2015" anketinde;
         Jandarma %83,3'lük oranla en güvenilir kurum iken bunu %81,8 ile Ordu; %67,9 ile Polis, %55,4 ile Cumhurbaşkanı; %53,5 ile TBMM, %52,9 ile Hükümet, %45,9 ile Yargı ve %27,8 ile Medya izlemektedir.
         Görüldüğü üzere; jandarma ve ordu diğer kurumlara kıyasla en güvenilir kurumlar olarak öne çıkmaktadır.
         Tüm içtenliğimle ifade etmek isterim ki; Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemiz ve insanımız için çok çok önemli olup aksini aklımdan bile geçirmiyorum. Ancak, yaşanan acı gerçeklerin tüm çıplaklığı ile değerlendirilmesi; en önemlisi geriye dönük yüksek oranlı güvenin nedenlerinin araştırılması da gerekmektedir.
         Ülkemizi yöneten irade ve ülkemiz duyarlı insanlarının darbeci askerlerle ilgili "Türk Askeri Elbiselerini Giymiş Çeteler" ifadesini TSK'nın yıpranmaması açısından değerlendirmelerini olumlu bulmakla birlikte gerçeklerin üzerinin örtülmemesi gerektiğini de düşünüyorum.
           Bir ordunun en üst düzey komutanlarının yarısı; binlerce subayı ülkesine ve insanına karşı gerekçesi her ne olursa olsun ihanet içerinde bulunabiliyorsa bu durum derinlemesine sorgulanmalıdır. Sadece son olay baz alınarak değil; altmış yıl içerisinde yapılan veya teşebbüs edilen tüm darbeler sorgulanmalıdır.
         -Asker niye darbe yapar?
         -Halkı tarafından baş üstü tutulan, göz bebeği olarak görülen bir ordunun mensupları halkına niye silahını doğrultur, halkını niye katleder?
         Adnan MENDERES gibi bir beyefendi, ülkesine hizmet etmiş bir başbakan ve arkadaşları niye asılır?
         Hataları da olmuş olabilir; ama, idamı gerektiren hangi suçları vardı?
         12 Mart Muhtırası, 12 Eylül Darbesi niye yapıldı; 11 Eylül günü bu asker yok muydu; neden ülkenin güvenliğini sağlamadılar da bu milletin binlerce evladını birbirlerine vurdurdular?
         28 Şubat Postmodern Darbesi niye yapıldı? Çok başarılı Refahyol Hükümetinin suçu, günahı neydi?
         Akit Gazetesinin o günlerde kullandığı bir slogan vardı; "İRTİÇA BAHANE SOYGUN ŞAHANE"; aslına bakarsak bu slogan her şeyi anlatmaktadır.
         En acısı en insanın içini acıtanı 15 Temmuz Darbe girişimi; hepimiz her şeyi tüm çıplaklığı ile gördük; ne diyeyim, söylenecek söz kalmadı; bu millete bu kadar acı yaşatmaya hakkınız var mıydı?
         İnanın cevabını bulamıyor karmaşık duygular içindeyim. Şu yaşadıklarımızı gözler önüne getirince bırakınız bir şeyler söylemeyi düşünmek bile bana ağır geliyor. Milyonlarca asgari ücretle hayatını devam ettiren insanlar ülkesine, insanına sahip çıkarken bu insanlara topla, tankla saldırıyorsunuz!
         Vatanını milletini seven, canını, malını, çolunu çocuğunu vatanı için çekinmeden veren bu halka yaptığınız reva mı?
         Biz asker ocağını "PEYGAMBER OCAĞI" gördük; öyle bildik, öyle sevdik ve bu inançla güvendik!
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.