Recent Comments

KANI KANLA DURDURALIM

Ali Dutal

         Ülkemiz ve insanımıza yönelik emperyalist güdümlü terör saldırıları devam etmekte olup gün olmaya ki; kan akmasın, canlar yanmasın, ocaklara ateş düşmesin!

      Ülkemiz üzerinde karabulutlar dolaşmasına rağmen Hz. Allah'ın yardımı, devletimizin gücü, milletimizin birlik beraberlik içinde olması bu kasvetli günlerin geçeceğine olan inancımızı kuvvetlendirmektedir. İnşallah, yakında idrak edeceğimiz Kurban Bayramı'nda akacak olan kurban kanları, akan kanların durmasına vesile olur.

         Yüce Allah'a yapılan ibadetlerin hepsi çok önemli olmakla birlikte Allah için şartlarına uygun bir hayvanı kurban etmek, kan akıtmak belaların defi, duaların kabulü için çok çok önemlidir.

         Kurban kesmenin hikmetlerinin yanında birey ve toplum yaşamı için çok büyük faydaları vardır. Çok büyük sevabının yanında insanlar arasında paylaşma duygularının canlı tutulmasına, fakir ile zengin arasında sevgi ve saygının gelişmesine katkı sağlamaktadır.

      En önemlisi, Müslüman bir memlekette ne kadar kurban kesilirse Hz. Allah'ın izniyle o kadar huzur olur ve az kan akar. Müslümanlar, Hz. Allah'ın rızasını kazanmak, belaların defi, sağlık sıhhat ve afiyet için kurban kesmeli; kurban kesmeme bahanelerinden kaçınılmalıdır.

       Maalesef namaz, oruç gibi ibadetlerde yaşanan zafiyet kurban kesmede de yaşanmakta olup kurban kesmek yerine tatil beldelerinde bayramı geçirmek tercih edilmektedir. Tatil beldelerine gitmeyip kurban kesmeyi "Hayvan Canına Kıyma" gibi değerlendiren kesimler ise işin manevi tarafını hiç dikkate almamaktadırlar. Kurban kesmenin dini hükümleri Müslümanlarca hafife alınmamalıdır.

         Kurban kesmek, Şafi Mezhebine göre "Müekked Sünnet" iken Hanefi Mezhebine göre "Vacip"tir. Sünnet ile Vacip'in yerine getirilip getirilmemesinin sorumluluğu aynı olmayıp Vacip'in yerine getirilmemesi sahibine cezayı gerektiren bir sonuç doğurmaktadır. Hz. Allah(cc) için kurban kesmenin fıkhi hükmünün ötesinde çok büyük bir hususiyeti vardır. Hz. Allah'ın(cc) dışında hiçbir varlık için peygamberlerde dahil kurban kesilmez, kan akıtılmaz; bile bile kurban kesilmesi, kan akıtılması sahibini şirke götürür. Ancak, Allah(cc) rızası için kesilen kurbanın sevabı bağışlanabilir; bağışlanmak niyetiyle gerek peygamberler için gerekse anne baba veya salih zatlar için kesilebilir. Bu ayrımı iyi yapmak gerekmekte olup çok çok önemlidir.

        Tüm Müslüman, özellikle de Şafii Mezhebine sahip Müslüman kardeşlerim; ülkemiz ve tüm İslam coğrafyasının huzura, sükuna kavuşması belaların defi, duaların kabulü için kurbanlarını kesmede hassasiyet göstermeli; hatta durumu iyi olanlar bir değil, iki üç daha fazla kesmelidir.

       İnanıp inanmamak herkese göre değişebilir; ancak, ben yüzde yüz inanıyorum Hz. Allah(cc) için kesilen kurbanların, akıtılan kanların; ülkemizde akan kanların durmasına faydası olacağına inanıyorum.

         Tüm Müslüman kardeşlerimin bayramını buruk, hüzünlü bir gönülle tebrik ediyor; kesilen kurbanların, akıtılan kanların huzura, sükuna, her gün akan kanların durmasına, tüm İslam düşmanı katillerin helakına vesile olmasını Yüce Rabb'imden niyaz ediyorum.      

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.