Recent Comments

Altunyaldız, 2018’de teker dönecek


​Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya'nın hasretle beklediği iki dev projeden ilki olan Çevre Yolu'nda tekerlerin 2018'de dönmeye başlayacağını, metronun ise 2019'da hizmete gireceğini müjdeledi.

AK Parti Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Pusula'ya konuştu. Metro ve Çevre Yolu projelerinde önemli aşamalar kat ettiklerini söyleyen Altunyaldız; Başbakan Binali Yıldırım'ın Konya projelerinin birebir takipçisi olacağını söylerken, tüm projelerin birer birer hayata geçeceğini ifade etti.

KONYA 2019 YILINDA METROYA KAVUŞACAK

Metronun modern çağla birlikte insanlara sunulan en konforlu ulaşım aracı olduğunun altını çizen Altunyaldız, "Metro iki hattan oluşacak. Birinci hat Necmettin Erbakan Üniversitesi-Meram, ikinci hat ise Selçuk Üniversitesi Kampüs-Meram arasında olacak. Birinci bölümle ilgili proje çalışmaları tamamlandı. ÇED raporu alındı, fizibilite çalışmalarında ise son aşamaya gelindi. Eylül sonuna kadar da YPK kararını bekliyoruz. YPK kararı çıktığı takdirde birinci bölüm ile ilgili artık ekim sonu gibi yapım ihalesi aşamasına gelmiş oluyoruz. Yani 2017 yılı başı itibari ile ihale aşamalarını tamamlayıp birinci bölüm ile ilgili yapım aşamasına geçeceğiz. İkinci bölümünde proje çalışmaları devam ediyor. İkinci hattın yapım aşamasına ise 2017 yılının sonlarına doğru gelmeyi planlıyoruz. Birinci hat ile ilgili çalışmalarımız hiçbir aksaklığa uğramdan yürüdü. Eğer hesapladığımız gibi giderse Konya birinci hat metrosuna 2019 yılında, ikinci hat metrosuna ise 2020'li yılların başında kavuşacak" ifadelerini kullandı.

ÇEVRE YOLU'NDA SIKINTI YOK

Çevre yolu projesinde çok iyi bir noktada olunduğunu ifade eden Altunyaldız, "Şuanda 22 kilometrelik olan yolun 14 kilometresinin hem yapımı tamamlandı hem de asfaltı döküldü.  Çevre yolunun yapısı biri batı, diğeri doğu olmak üzere, iki hat şeklindeydi. Yani özellikle Karaman ve Afyon dediğimiz batı hattına ilişkin 49 km'lik bir bölüm yatırım programına girmişti ve ihale aşaması devam ediyor. İkinci bölümünde biran evvel yatırım programına girmesi ve çalışmalarının başlamasını ön görüyoruz. Özellikle zaman zaman çevre yoluyla ilgili 'uzun sürüdü, yatırım maliyetleri arttı' gibi söylemler vardı. Ancak biz bu söylemlere karşı çalışmalara devam ediyoruz. Her türlü yatırım maliyetine karşılık çevre yolu üç gidiş üç geliş şeklinde otoban standardında iki bölüm halinde tamamlanacak. Dolayısıyla çevre yolu ile ilgili tartışmaları tamamen kapatmış olduk. Beklenemedik iç ve dış olumsuz gelişmeler olmadığı takdirde çevre yolunda ilk teker 2018 yılında dönecek" diye konuştu.

PROJELER HIZLANDIRILSIN TALİMATI

Projelerin hiçbir aksaklığa uğramdan devam etmesi için çabaladıklarını ifade eden Altunyaldız, şöyle konuştu: "Yaptığımız toplantılar neticesinde Başbakan Binali Yıldırım'a da Konya ile ilgili tüm projeleri sunmuştuk. Kendisi projelerin hızlandırılması ve teslim tarihinden daha önce bitmesi noktasında talimatlar vermişti. Başbakan Yıldırım, Konya ile ilgili tüm projelerin birebir takipçisi durumunda. Bu noktada da kendisi metro ve çevre yolu projelerini de çok sıkı takibe aldı." 

Pusula Haber - Derya Demir
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.