Recent Comments

Başkan Köse; 2017 ÇKS yıtları Başladı.


 2016 Tarımsal üretim yılı için ÇKS başvuruları başladı. 1 Eylül’den itibaren başlayan başvurular 30 Haziran 2017’de sona erecek.

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse ÇKS başvuruları ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.
2016 Tarımsal üretim yılı için ÇKS başvuruları ile ilgili çiftçilere çağrıda bulunan Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse, başvurunun son tarihe bırakılmamasını istedi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Köse, geçtiğimiz yıl çiftçilerin zamanında başvuru yapamamaları nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin oluşmaması için çağrıda bulundu.
Tarımsal desteklemelerden faydalanmanın ön şartı olan Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının 1 Eylül’de başladığını belirten Köse, kayıt ve güncellemelerini yapabilmeleri için üreticilerin, istenilen belgelerle birlikte 30 Haziran 2017 tarihine kadar bağlı bulundukları ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve ziraat odasına başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledi.
2016 yılı desteklemelerden çiftçilerin mutlaka yararlanması gerektiğine de işaret eden Köse, çiftçilerin gecikmeye mahal vermemeleri gerektiğini dile getirdi. Tarımsal desteklemelerin çiftçinin can simidi olduğunu belirten Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse, “2016 ÇKS kayıt dönemi başladı. 30 Haziran 2017 tarihinde sona erecek ÇKS kayıtlarını mutlaka yaptırmaları veya güncellemeleri gerekmektedir. Geçtiğimiz yıl çok sayıda çiftçimizin zamanında başvuruda bulunmamaları nedeniyle bazı mağduriyetler yaşanmış girişimlerimiz sonrası başvuru süre uzatılmıştı. Benzer durumun tekrar yaşanmaması ve çiftçilerimizin ödemelerini gününde alabilmeleri için başvurularını son güne bırakmamalarını rica ediyorum” dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.