Recent Comments

BİRAZ YÜRÜYELİM Mİ?

Bozkır, adına tezat  bazen yemyeşil bazende rengarenk tabiatı olan güzel bir belde. İnsanlarını tanımak çok uzun sürmez, insanlarını tanıdığınız zaman, huyunu suyunun çözdüğünüz zaman  çok da çekilmez bir belde değildir. Tabii işin sırrı sizde,yaşadığınız topraklara uyum sağlama isteğiniz ve gayretiniz hayatınıza hep artı değer katacaktır. Üstüne birde yaşadığınız toprağı görme ve yeşertme gibi bir derdiniz varsa sadece siz değil, etkileşim içinde bulunduğunuz insanlarda mutlu olacaktır.

Bu bağlamda şahsım adına nadirde olsa doğada yürüyüş yaparım.



 Sabahın  ayazında kışı, kuşluğun serininde ilkbaharı, öğle güneşinde yazı, ikindinin dinginliğinde sonbaharı yaşarsınız.
 Sevdiğiniz bir şarkıyı dinler gibi dinlersiniz tabiatın sessizliğini, hiç görmediğiniz yahut fark etmediğiniz tabiatın farkına varırsınız.

Kimi insan sadece huzuru ve dinginliğini arkadaş eder yanına kimi insan ise huzuru ve dinginliği yahut canlılığı paylaşacağı bir arkadaş ile yürümeyi sever. Kiminle ve nasıl yürüyeceğinizi siz belirleyeceksiniz.

Ben ve arkadaşlarım 30 Ekim Pazar günü, Bozkırda bildiğim en güzel doğal yürüyüş hattı olan Çağlayan- Dereköy- Sorkun hattında yürüyüş planlıyoruz. Ve istiyoruz ki bizim gördüğümüz,tattığımız bu leziz doğanın içmeyle tükenmeyen suyundan sizlerde için.

Sonbaharın tüm renkleri ki sarısından kırmızıya yeşilinden kahverengiye kadar en güzel sonbahar renklerini  görmeye davet ediyorum sizleri. Kimi zaman sağımızda kimi zaman solumuzda kalacak olan Uluçay'a eşlik ederek ona Sorkun köyüne kadar yarenlik etmeye çağırıyorum sizleri.

Güzergah ise  Çağlayan köyünden sonra Dere köyüne kadar asfalt yol takip edilecek Dere mahallesinden sonra orman yolundan devam edilecektir. Yol boyu su kaynakları mevcuttur ama katılmak isteyenlerin yine yanlarında su getirmeleri alacakları lezzetlerin eksilmemesini sağlayacaktır. Yeme içme ise tamamen azık usulu olup ızgara mangal olmayacaktır. İsteyen istediği yerde durup devam edebilir. İsteyende istediği yerden sonra geri dönebilir. Kısacası özgür bir yürüyüş olacak.


Bu  özgür yürüyüşe davetlisiniz.

Hüseyin DUMRU



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.