Recent Comments

Bozkır Dereköy Sarıot Yaylası Şehitler Çeşmesi


​Kim yazdı? Nasıl Yazdı? Neden Yazdı? Bilmiyoruz. Bozkır İlçemiz , Dere Mahallesi, Sarıot Yaylası, Değirmenönü Mevkiinde bulunan çeşmeye geçtiğimiz yıl Eylül Ayında Hakkari İli , Yüksekova İlçesi, Varagöz Mevkiinde Kalleş PKK terör örgütü mensuplarınca mayınlı pusuya düşürülen DAĞLICA ŞEHİTLERİ ANISINA el yazısıyla boyanarak "16 Dağlıca Şehitler Çeşmesi " yazılmıştı.

Nisan ayında yayla gezisi için bu mevkiye gittiğimizde, gezi gurubunda bulunan Karamanlı gazimiz Ahmet KAYA "güzel düşünmüşler ama eksik olmuş, bu eksikliği ben tamamlayacağım! diyerek söz vermişti.

Konya'ya gelir gelmez Dağlıca şehitlerimizin adını not ederek ölçüsünü de vererek bir mermer levha hazırlaması için sipariş verdi. Araya zaman ve mekan farklılıkları ve ülkemizde meydana gelin darbe girişimi nedeni ile mermerci nin de yavaştan almasıyla (bu arada mermerci de ücret talep etmedi, bu da benden olsun dedi) gecikmeli de olsa mermer kitabeyi bugün çeşmemize takmayı zorda olsa başardık.

Gazilerimizin bir kısmı görme engelli, bir kısmı yürüme engelli de olsa hepsi işin bir ucundan tutarak Toros Dağlarının zirvesinde yaklaşık 1800 metre yüksekliğe Dağlıca şehitlerimizin adını kazıdık.


Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Toros Dağlarında bir yörük çadırı olduğu sürece bu ülke bölünmez, Türklük yok olmaz. Hem artık yörükler çadır kurmuyorlar artık, villa yapıyorlar yaylalarımıza.

Bu vesileyle bu fikri aklımıza düşüren, Meçhul Türk'e, arabasında her daim bulundurduğu takım taklavat ile sahipsiz çeşmeleri onaran, onlara zincirli çelik tas takan, bir su kaynağı bulduğunda "sahubül hayrat" çeşmesi yaptıran gönlü zengin, ama en alçak gönüllü gazi kardeşim, değerli aile dostum, can yoldaşım, kader arkadaşım Gazi Ahmet KAYA'ya sonsuz teşekkür ederim.

Ayrıcı bu ulvi etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan yarım kollu, tek bacaklı, tek gözlü ama koca yürekli gazi kardeşlerime, gazi komutanımıza, adı bizde saklı halen görevde olup yıllık iznini bize ayırarak yarımızı tamamlayan Arslan devreme, arabamızı istila eden ve kalkışma yapan yayla sineklerini derdest eden Mehmet Günaydın'a gönlü bizimle olup da gelemeyenlere de teşekkür ederiz.

Bu çeşmeden su içen, yoldan geçip şehitlerin adını okuyanlara, ayrıca bu yazıyı okuyanların da Şehitlerimize bir fatiha yollamaları da artık farz oldu.

Hadi hep birlikte ŞEHİTLERİMİZN RUHU İÇİN EL FATİHA
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.