Recent Comments

ÇOK ACİL BİR DURUM


​Ülkemizin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak bir süredir Bozkır ile ilgili konuları askıya almıştık. Yazılarımız Ulusal anlamda da pek çok yerde ilgi gördü, bana ulaşanlar, mail atanlar, mesaj çekenler yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı bize. Herkese teşekkür ederim. Ülkemizle ilgili genel konulara yine aklımızın erdiğince değineceğiz, birlik ve beraberliğimizin devamı için üzerimize düşen görevin büyüklüğünün farkındayız. Ancak bu hafta ilçemizle ilgili çok önemli ve acil bir durumu gündeme getirmek istiyorum.

Bu yıl nihayet ana caddemiz asfaltlandı çokta güzel oldu, kışı da sorunsuz atlatabilirsek mükemmel olacak. Bildiğimiz gibi üniversiteye kadar asfalt yapıldı ve hemen ardından kaldırım çalışmaları başlayacaktı. Nedense maalesef çarşı içinde kaldırım çalışması bitmiş olsa da ana yol üzerinde ki birçok yerde kaldırım çalışmaları henüz başlamadı. Biz sabırlı milletiz bekleriz, ancak bir nokta var ki acilen kaldırım yapılmalı… Bahsettiğimiz nokta hastaneye çıkarken ki o keskin virajın olduğu yer. Bizim gibi o yolu kullanan herkesin dikkatini çeken ve acilen yapılmasını istediği bir yer orası… Aciliyet sebebine gelince, o yolu kullananlar çok iyi bilirler. O yol oldukça işlek bir yol, hastaneye gidenler, Tokiden gelenler, okullardan çıkan öğrenciler ve köy dolmuşları ile özellikle okul çıkışlarında çok riskli bir yol haline geliyor. Kaldırım olmadığından tüm yayalar yoldan yürümek zorundalar. Düz bir yolda karşıdan geleni görme şansınız varken, tam o kıvrımda kimseyi görme şansınız olmuyor. Rampa çıkan bir araç sahibi araç tıkanmasın diye gaza yüklenirken, aniden virajda bir gurup yayayla karşılaşıyor, karşıda da aynı şekilde gelen bir araç varsa tehlikeyi siz düşünün. Öyle durumlar oluyor ki büyük bir kaza kıl payı atlatılıyor. Özellikle geceleri yetersiz yol aydınlatmasının da etkisiyle büyük riskler taşıyor. Sorun sadece araçlarda değil, yaya olarak aşağı inen öğrenciler sohbetinde etkisiyle yolu kaplıyorlar, aşağıdan gelebilecek hızlı bir aracı hiç hesaba katmıyorlar ve durum gerçekten tehlike saçıyor.
Ayıca birkaç çocuklu bir bayanın çocuk arabasıyla o yolda yürümesinin oluşturduğu riski sanırım yetkililerde görüyorlardır. Yol kenarında bulunan ve kaldırım yapılması için ayrılan yerde bile molozlar ve bitkiler var, hadi diyelim ki bayan çocuklarını toz çamur demeden burada yürütsün ama mümkün değil, özellikle moloz dökülmüş ve kimsede kaldırmaya yeltenmiyor. Acaba hiç bir yetkili o yoldan yaya olarak geçmedi mi, bırakın yayayı aracınızla geçerken bile görebileceğiniz büyük bir tehlike var o yolda… Buradan tavsiyem Belediye Başkanımızın o yolu yaya olarak geçmesi, o zaman ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaktır.
Belediyemiz acilen o yola bir çözüm bulmak zorundadır, çünkü her an büyük bir facia ile karşılaşabiliriz.. Hiçbir maddiyat insan sağlığından ve canından daha değerli değildir. Kış gelmeden gerekirse başka bir çalışmadan feragat edilip bir an önce o yola özellikle o virajın olduğu noktaya kaldırım yapılmalı, varsa daha iyi bir çözüm hemen faaliyete geçirilmelidir. Allah korusun meydana gelecek bir kazada hiçbir maddiyat gideni getirmeyeceği gibi, vicdanlarda da ağır bir yük olarak ömür boyu boynumuzda asılı kalacaktır.

Yazılarımıza duyarsız kalmayan yetkililerimizin bu konuda da acilen bir şeyler yapacaklarını umut ediyor, herkese kazasız belasız günler diliyorum.

Filiz Kılınçel
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.